Картопля, запечена в топленому маслі
Рецепт, що складається із двох інгредієнтів, а смакує просто неперевершено. Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії – вам буде з чим порівняти. До того ж, топлене масло дуже корисне.
Рекомендуємо також простий рецепт картоплі запеченої в духовці.
Directions
- Духовку нагріти до 230 градусів. Пательню щедро змастити топленим маслом.
- Картоплю вимити, почистити, порізати скибочками завтовшки 3-5 мм.
- Рівномірно викласти скибочки картоплі на дно сковороди шарами, кожен посипаючи сіллю, перцем та щедро поливаючи розігрітим розтопленим маслом. Поставити на плиту і на середньому вогні обсмажити картоплю хвилин 10. Не перемішувати.
- Накрити пательню кришкою і помістити в духовку на півгодини.
- Через 30 хв. проткнути шматочок картоплини зубочисткою – якщо сирувата, зменшити вогонь і потримати в духовці ще хвилин 7-10.
- Перед подачею добре струснути пательню, щоб уся картопля рівномірно покрилася маслом. Викласти картоплю підсмаженою скоринкою догори. Притрусити посіченою зеленню.
Спробуйте ще приготувати картоплю під часниковим соусом.