Салат з ананасів і пекінської капусти «Хризантема»
Хризантемою із капусти можна прикрасити будь-який салат, овочеву чи м’ясну нарізку. Спробуйте приготувати такий салатик.
Інгредієнти для салату з ананасами
0,5 банка консервованих ананасів
0,5 кг пекінської капусти
1 банка консервованої кукурудзи
0,5 кг вареного філе курки
майонез
- Для прикраси:
пекінська капуста
Приготуйте також грибний суп з пекінською капустою.
Directions
- Голівку пекінської капусти розрізати навпіл впоперек. З нижньої частини вирізати прикрасу-хризантему, решту порізати, змішати з порізаним філе, ананасами, кукурудзою, майонезом. Поставити посередині тарілки склянку, викласти салат довкола.
- Прикрасити хризантемою і кукурудзою.
- Для того, щоб зробити хризантему, знадобиться спеціальний ніж з лезом у вигляді півтрубочки-жолобка.
Його можна зробити з відрізаної кришки від будь-якої консервної банки. Необхідно, щоб край кришки був рівним. Якщо він кривий, слід підрівняти його ножицями. Далі на кришку покласти олівець і зігнути її так, щоб перетворилася на жолоб.
Уздовж товстих прожилок капусти зверху вниз жолобом потрібно зробити зрізи. Пелюстки зверху мають бути вужчі, а знизу товстіші. Різати треба не до кінця листка.
«Пелюстки» потрібно відігнути, а решту листка обрізати. Що ближче до центру квітки, то коротшими мають бути «пелюстки». Готову хризантему треба покласти у крижану воду, щоб пелюстки розкрилися.
Скуштуйте також цвітну капусту у вершковому соусі.