Рогалики з вишнями

Рогалик – це хлібобулочний виріб, дещо схожий на круасан, однак на відміну від круасанів рогалики мають форму півмісяця і можуть готуватися не лише з листкового тіста. Рогалики бувають солодкими і солоними, з сиром, джемом маком та іншими начинками.

Вони зустрічаються в багатьох національних кухнях: молдавській, угорській, болгарській, європейській… За легендою, перші рогалики були спечені ще в XVII столітті одним венеціанським пекарем.

Ароматні ніжні рогалики з кавою – це завжди чудовий початок дня, а з гарячим чаєм – приємне його завершення. Помилково вважати, що випікати рогалики вдома – то складна і марудна справа.

Магазинна ж випічка без сумніву значно поступається домашній: ви не можете вибрати інгредієнти, перевірити їх якість та свіжість, експериментувати з рецептурою. Тому не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати смачною домашньою випічкою власного приготування.

Пропонуємо вам приготувати рогалики з вишнями, які не відберуть у вас багато часу та зусиль, проте принесуть максимум задоволення та смаку. Рогалики, приготовлені за цим рецептом, виходять м’які і ніжні. Не розчарують вас ні якістю, ні кількістю.

Інгредієнти для рогаликів з вишнями

  • 100 грамів пресованих дріжджі

  • півсклянки молока

  • 1 пачка маргарину

  • 3 яйця

  • 1 склянка сметани

  • 1 столова ложка цукру

  • борошно

  • вишні свіжі або консервовані

  • цукрова пудра для посипання

Можете також приготувати рогалики з повидлом.

Як приготувати рогалики з вишнями

  • Півсклянки свіжого коров’ячого молока злегка підігріти. Вилити в невелику посудину. Додати до посудини і розвести в молоці 100 грамів пресованих дріжджів. Всипати одну столову ложку цукру. Дати дріжджам підійти в теплому місці. Ні в якому разі не можна виставляти дріжджі на протяг або залишати їх в холодному приміщенні, інакше вони можуть не підійти.
  • З’єднати дріжджі з однією склянкою сметани. Вбити до отриманої маси 3 курячих яйця.
  • В іншу посудину викласти одну пачку маргарину. Додати борошно. Ретельно розтерти маргарин з борошном.
  • В отриману масу влити рідку суміш дріжджів, сметани і яєць. Замісити м’яке тісто. Залишити його на деякий час.
  • Готове тісто розділити на кілька частин, і розкачати з них декілька великих кіл діаметром до 25 см. Отримані кола розрізати вздовж діаметрів на сегменти. Чим більше буде шматочків-сегментів, тим більше рогаликів у вас вийде.
  • Є ще кілька способів, як сформувати рогалики.

    Можна розкачати тісто одним великим прямокутним пластом, а потім нарізати його на квадрати, і кожен з цих квадратів розділити по діагоналі на невеликі трикутнички. Чим більші будуть квадратики, тим більшими за розмірами вийдуть рогалики.

    Також можна розділити вимішане тісто на невеликі шматочки, і кожен шматочок розкачати у формі трикутничка.

    На широкий край кожного шматочка викласти по 2 вишні. Акуратно, не дуже щільно, згорнути кожен виріб рулетиком у напрямку до вузького краю і зігнути у формі півмісяця. Зауважте, що для начинки слід неодмінно обирати вишні без кісточок, адже при куштуванні раптові кісточки точно зіпсують все враження від випічки.
  • Заготовки рогаликів викласти на деко. Між виробами слід обов’язково залишати деяку відстань, інакше вони можуть злипнутися, коли почнуть підніматися.
  • Перед тим, як викладати рогалики для запікання, деко слід змастити соняшниковою олією або застелити пергаментом.
  • Деко поставити у заздалегідь розігріту духовку, і випікати рогалики з вишнями за температури 200 градусів. Час випікання залежить від розміру рогаликів, в середньому – це 15 хвилин.
  • Готові рогалики вийняти з духовки і посипати цукровою пудрою.

Спробуйте рецепт торта «Вишневе задоволення».

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора