Торт «Вишневе задоволення»

Одне слово – смакота! Із цим десертом доведеться повозитися, зате з’їдять його дуже швидко. Неодмінно приготуйте! Торт вартий вашого часу і зусиль!

Інгредієнти для торта

  • 1 б. згущеного молока

  • 3 яйця

  • 100 г борошна

  • розпушувач тіста

  • какао

  • вершки

  • пудра

  • ваніль

  • 350 г вишень

  • 5 г желатину

Спробуйте також приготувати торт “П’яна вишня”.

Як приготувати торт

  • Легко збити згущене молоко з яйцями. Просіяти разом борошно, розпушувач і какао.
  • З’єднати з молочно-яєчною сумішшю і добре перемішати лопаткою. Тісто виходить як на оладки.
  • На пекарському папері намалювати коло діаметром 22 см. Помістити в центр кола дві повні столові ложки тіста, розмазати тонким шаром по всьому колу.
  • Випікати 5 хв у прогрітій до 200 градусів духовці. Зняти з паперу гарячим, інакше не відлипне.
  • Вийде приблизно 8 коржів, останній корж зробити дуже тоненьким і запекти сухіше, щоб з нього потім зробити крихту для оформлення боків.
  • Збити вершки з цукровою пудрою. Відкласти 150 г.
  • Намастити коржі кремом. Верхній корж кремом не змащувати.
  • Нанести крем на боки торта, присипати крихтою. Одягнути на торт кільце. Можна застелити боки пекарським папером.
  • Замочити желатин у холодній воді на 5 хв (кількість вирахуйте за нормою, вказаною на упаковці).
  • Із залишеного крему (150 г) відкласти 2 ст. ложки й нагріти, розвести в гарячому кремі віджатий желатин і, додавши желатинову масу до решти крему, добре перемішати.
  • Вилити крем на верх торта й, нахиляючи в боки, дати йому рівномірно розтектися на поверхні.
  • Вишню відкинути на друшляк, щоб стекла уся рідина, вистелити по всій поверхні торта.
  • Помістити торт у холодильник, дати добре застигнути.
  • Акуратно підрізати боки торта гострим ножем і звільнити від форми. Можна посипати шоколадом.

Рекомендуємо спробувати рецепт сирника з вишнями.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора