Рис із креветками
Усім відомо, що рисові страви чудово поєднуються з морепродуктами. Одна іспанська паелья чого варта! Але ми не стрибатимемо аж так високо, а приготуємо рис із креветками за більш простим і доступним рецептом. На обід чи на вечерю, навіть розігрітою на наступний день ця страва смакуватиме просто чудово! Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти для страви
2 склянки вареного довгозернистого рису
100 г креветок
2 яйця
2 зубці часнику
0,5 банки горошку
1 ч. ложка сухого меленого імбиру
3 ст. ложки соєвого соусу
олія або вершкове масло для смаження
свіжа зелень, сіль, перець до смаку
Спробуйте ще приготувати різотто з грибами.
Як приготувати рис із креветками
- Рис зварити заздалегідь у підсоленій воді до готовності.
- Креветки обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії (або масла) протягом 3-4 хвилин. Посолити, поперчити, перекласти в тарілку.
- У ту ж пательню, де смажились креветки, долити олії, покласти порізаний дрібно часник та імбир, обсмажити на середньому вогні 1-2 хв.
- Додати в пательню варений рис і перемішати. Готувати близько 2 хвилин, згорнути рис на одну сторону сковороди. На іншу сторону вбити яйця і, постійно помішуючи, смажити їх на малому вогні 2 хвилини.
- До яєць додати горошок, соєвий соус і креветки. Готувати, поки всі інгредієнти добре не прогріються. Тоді обережно змішати все разом із рисом, накрити кришкою і зняти з вогню.
- Одразу викласти на одну велику тарілку або кілька порційних, посипати зеленню і подати до столу.
Рекомендуємо також рецепт солодкого плову із сухофруктами.
Якщо вам сподобався рецепт рису із креветками, якщо ви полюбляєте морепродукти і готуєте їх частіше ніж раз на місяць, будь ласка, поділіться своїми секретами приготування у коментарях.