Порося з хроном

Хіба може бути більш святкова страва? Головне – до такого поросяти, окрім гарніру, більше нічого готувати не треба!
Інгредієнти для страви
1 порося
1 ст. ложка борошна
1 ст. ложка вершкового масла
200 г хрону
2 ст. ложки оцту
1 скл. сметани
2 скл. м’ясного відвару
Приготуйте ще свинячу шинку у фользі.
Як запекти порося
- Підготовлене порося варити у воді до готовності, посолити відвар. Дати йому охолонути у відварі до 50–60градусів, вийняти його.
- Запекти у духовці до золотистої скоринки.
- Готове порося подати з підливою з хроном, посипати зеленню петрушки.
- Підлива: натертий хрін злегка підсмажити на маслі, додати духмяного перцю й оцту, кип’ятити, доки майже весь оцет не випарується.
- Борошно злегка підсмажити, розвести м’ясним відваром, проварити, додати сметани.
- Усе кип’ятити на малому вогні, посолити, процідити, змішати з хроном, добре проварити і заправити маслом.
Рекомендуємо також рецепт сиро-в’яленої полядвиці.