Порося з хроном

Хіба може бути більш святкова страва? Головне – до такого поросяти, окрім гарніру, більше нічого готувати не треба!

Інгредієнти для страви

  • 1 порося

  • 1 ст. ложка борошна

  • 1 ст. ложка вершкового масла

  • 200 г хрону

  • 2 ст. ложки оцту

  • 1 скл. сметани

  • 2 скл. м’ясного відвару

Приготуйте ще свинячу шинку у фользі.

Як запекти порося

  • Підготовлене порося варити у воді до готовності, посолити відвар. Дати йому охолонути у відварі до 50–60градусів, вийняти його.
  • Запекти у духовці до золотистої скоринки.
  • Готове порося подати з підливою з хроном, посипати зеленню петрушки.
  • Підлива: натертий хрін злегка підсмажити на маслі, додати духмяного перцю й оцту, кип’ятити, доки майже весь оцет не випарується.
  • Борошно злегка підсмажити, розвести м’ясним відваром, проварити, додати сметани.
  • Усе кип’ятити на малому вогні, посолити, процідити, змішати з хроном, добре проварити і заправити маслом.

Рекомендуємо також рецепт сиро-в’яленої полядвиці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора