Пісний кекс “Зимова вишня”

У піст особливо хочеться чогось смачненького і солоденького. Поєднання шоколадного смаку з вишневою кислинкою – якраз те, що треба!

Ingredients

  • 400 г заморожених вишень

  • 2 ст. ложки какао-порошку

  • 2 ст. ложки меду

  • 2 скл. борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • ½ склянки олії

  • 1 скл. цукру

  • ½ ч. ложки ванільного цукру

  • ¼ ч. ложки солі

  • цукрова пудра для посипки

Полюбляєте випішку з вишеньками? Рекомендуємо ще один рецепт вишневого бісквіту.

Directions

  • Розморозити вишню. Сік, що утворився, перелити в склянку. До соку долити теплої води, щоб загалом вийшла повна склянка.
  • Борошно просіяти, додати розпушувач і какао-порошок.
  • Окремо змішати мед, олію, сіль, цукор, ванільний цукор, влити вишневий сік. Добре вимішати. Додати вишні, перемішати, щоб ягоди розташувалися тісті рівномірно.
  • Вилити тісто у змащену жиром та припорошену борошном форму для кексу. Випікати при 180 градусах 50-60 хв. Перевірити готовність зубочисткою.
  • Готовий кекс дістати з форми і притрусити цукровою пудрою.

Сподобалось? Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора