Пісний кекс “Зимова вишня”
У піст особливо хочеться чогось смачненького і солоденького. Поєднання шоколадного смаку з вишневою кислинкою – якраз те, що треба!
Ingredients
400 г заморожених вишень
2 ст. ложки какао-порошку
2 ст. ложки меду
2 скл. борошна
1 ч. ложка розпушувача для тіста
½ склянки олії
1 скл. цукру
½ ч. ложки ванільного цукру
¼ ч. ложки солі
цукрова пудра для посипки
Полюбляєте випішку з вишеньками? Рекомендуємо ще один рецепт вишневого бісквіту.
Directions
- Розморозити вишню. Сік, що утворився, перелити в склянку. До соку долити теплої води, щоб загалом вийшла повна склянка.
- Борошно просіяти, додати розпушувач і какао-порошок.
- Окремо змішати мед, олію, сіль, цукор, ванільний цукор, влити вишневий сік. Добре вимішати. Додати вишні, перемішати, щоб ягоди розташувалися тісті рівномірно.
- Вилити тісто у змащену жиром та припорошену борошном форму для кексу. Випікати при 180 градусах 50-60 хв. Перевірити готовність зубочисткою.
- Готовий кекс дістати з форми і притрусити цукровою пудрою.
Сподобалось? Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс.