Пісний імбирний кекс із чорносливом

Пісна випічка не тільки може, а й мусить бути смачною та корисною. І рецепт імбирного кексу з чорносливом – саме те, що потрібно для такого випадку. Ароматне, пухке солодке тісто, легка приємна кислинка сухофрукту, прянощі чудово поєднуються одне з одним та особливо смакують із трав’яним чаєм.

Інгредієнти для пісного кексу

  • 200 г борошна

  • 50 г чорносливу

  • 2 ч. ложки меленого імбиру

  • 1,5 ч. ложки меленої кориці

  • 50 г ядер волоських горіхів (на бажання)

  • 75 г цукру

  • 3 ст. ложки рідкого меду (якщо густий – розтопити на водяній бані)

  • 150 мл міцного чорного чаю

  • 75 мл соняшникової олії

  • 1 ч. ложка соди

  • цукрова пудра для посипання.

Рекомендуємо ще рецепт пісного кексу “Зимова вишня”.

Як приготувати пісний імбирний кекс

  • Заварити міцний чай, охолодити до кімнатної температури.
  • Змішати мед, олію, цукор. Поставити суміш на мінімальний вогонь, постійно помішувати до повного розчинення цукру і меду.
  • Зняти масу з вогню, трішки остудити. Додати чай, соду – суміш повинна побіліти, спіниться і збільшитися в об’ємі.
  • Додати імбир, спеції, ретельно перемішати.
  • Просіяти борошно, додати його в рідку масу, ретельно вимішати.
  • Чорнослив порізати, обсипати його борошном і додати в тісто.
  • Ще раз ретельно перемішати – тісто має бути консистенції негустої сметани.
  • Прямокутну форму для кекса змастити олією. Якщо силіконова – змащувати не потрібно.
  • Вилити тісто у форму і випікати у розігрітій до 160 градусів духовці близько 1 години.  Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Готовий кекс остудити у формі. Дістати, посипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки і подати.

Спробуйте також приготувати різдвяне імбирне печиво.

Посмакував вам рецепт пісного імбирного кексу із чорносливом? Поділіться своїми враженнями від його приготування у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора