Омлет, варений у торбинці
Варений омлет – це ідеальний варіант для тих хто дотримується дієти, хто дбає про свій шлунок, а також для маленьких дітей. Омлет за цим рецептом виходить такий ніжний, що просто тане у роті. Якщо ж хочеться урізноманітнити смак, можна додати порізану на шматочки ковбаску і потертий на грубій тертці сир, болгарський перчик, кукурузку, шматочок вершкового масла, зелень і будь-які улюблені спеції. Словом, простір для фантазії – необмежений.
Спробуйте також приготувати омлет із яблуками.
Як приготувати варений омлет
- Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння.
- Тим часом яйця збити віничком або виделкою, додати молоко та сіль. Не потрібно збивати в піну, достатньо просто розколотити до утворення однорідної маси.
- Нову торбинку для харчових продуктів (можна взяти пакет для запікання) покласти у глибоку посудину, щоб вона тримала форму, і вилити у неї всю яєчну масу. Випустити повітря і зав’язати. Вкласти у ще одну таку саму торбинку і знову щільно зав’язати.
- Обережно опустити торбинку в киплячу воду, варити на мінімальному вогні 20 хвилин.
- Готовий омлет дістати з води, розв’язати торбинку і вивернути готову страву на тарілку.
- Посипати посіченою зеленню і подавати до столу гарячим.
- Порада від ЇСТИ: замість молока в омлет можна додати 0,5 склянки сметани – страва стане більш калорійною, але смак буде ще насиченішим та ароматнішим.
Рекомендуємо ще рецепт трихвилинного омлету в кружці.
Сподобався рецепт вареного омлету в торбинці? Любите рецепти, які вранці економлять дорогоцінний час? Напишіть у коментарях рецепт вашого швидкого сніданку.