Німецький маковий сирник
Бажаєте чогось нетрадиційного, вишуканого і водночас простого? Тоді рецепт цього десерту – для вас. Перевірте лише, чи всі продукти є у холодильнику.
Інгредієнти для сирника
- Тісто:
300 грамів борошна
300 грамів вершкового масла
100 грамів цукру
- Начинка:
750 мілілітрів молока
200 грамів цукру
150 грамів вершкового масла
250 грамів кисломолочного сиру
2 яйця
150 грамів маку
150 грамів манки
Спробуйте також рецепт маково-шоколадного пирога.
Як приготувати маковий сирник
- Борошно розтерти з цукром та вершковим маслом. Має вийти маса у вигляді крихт.
- Більшу половину цих крихт викласти у глибоку форму, в якій випікатиметься сирник, втрамбувати їх руками і поставити у холодильник.
Тим часом готуємо начинку. - Молоко, цукор і масло змішати і закип’ятити. Додати сюди змелений мак і манку. Усе це перемішати, знову закип’ятити і залишити на хвилин 15-20.
- Сир з яйцями збити блендером і викласти його у молочно-макову масу. Все ретельно перемішати. Начинка готова.
- Тепер начинку викласти на охолоджене у формі тісто.
- Поверх начинки висипати решту крихт.
- Випікати близько години при температурі 180 градусів.
Радимо ще рецепт класичного львівського сирника.
Якщо вам посмакував рецепт німецького сирника з маком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.