Медова шарлотка з яблуками в мультиварці
Випічка з яблуками – завжди безпрограшний варіант. Якщо ж до яблучного аромату додати ще й медових ноток, пиріг набуває зовсім іншого – багатого смаку.
Інгредієнти для яблучно-медової шарлотки
3 яйця
1 склянка цукру
1,5 склянки борошна
2 столові ложки меду
1 чайна ложка розпушувача для тіста
2 столові ложки олії
4-5 середніх яблук
1 столова ложка панірувальних сухарів
1 чайна ложка кориці
цукрова пудра
Спробуйте також приготувати яблучну шарлотку на хлібі від знаменитого кухаря.
Як приготувати шарлотку з яблуками і медом
- Яблука почистити (шкірку не зрізати), порізати скибочками, посипати корицею та панірувальними сухарями, перемішати. Зі склянки цукру відібрати 2 столові ложки, пересипати ним шматочки яблук.
- Яйця збити з рештою цукру в густу піну. Додати мед (якщо густий, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці) та олію.
- Борошно змішати з розпушувачем, додати до тіста, перемішати лопаткою, не збивати.
- Тісто має вийти густим, як на оладки. Якщо рідкувате, додайте 1-2 ложки борошна.
- Чашу мультиварки змазати маслом, притрусити борошном.
- Викладати шарами по черзі: кілька ложок тіста, кілька жмень яблук.
- Вибрати режим «випічка», час 1 год. 20 хв.
- Після звукового сигналу дістати пиріг з допомогою сита для пароварки. Дати трохи схолонути.
- Готову шарлотку притрусити цукровою пудрою.
Рекомендуємо ще приготувати яблучний пиріг без тіста.