Лінивий «Тірамісу»
Для приготування італійського “Тірамісу” за класичним рецептом” потрібно докласти зусиль. Але не були б ми українцями, якби й цю страву не спростили. І варто визнати – жодним чином не зіпсували! Печиво і сиркова маса – в основі десерту, але головне – вкласти душу і гарно подати.
Інгредієнти для лінивого десерту
300 г будь-якого пісочного печива
300 г солодкої сиркової маси
2 ст. ложки цукрової пудри
150 сметани
1 ст. ложка какао-порошку
½ склянки кави
¼ ч. ложки ванільного цукру.
Рекомендуємо також рецепт чізкейку без випікання.
Спосіб приготування лінивого тірамісу
- Приготувати міцну (бажано натуральну) каву, підсолодити, остудити.
- Сир, сметану, цукрову пудру і ванільний цукор добре вимішати і ретельно збити у блендері в однорідну пухку масу.
- Кожну штучку печива (якщо велике, поламати на менші шматочки) занурювати в холодну солодку каву на кілька секунд. Викладати шарами по черзі – шар печива, шар сирно-сметанного крему. Верхнім має бути крем.
- Зверху притрусити какао і поставити на 5-6 годин у холод.
Спробуйте також приготувати крем-сир для “Тірамісу” з ряжанки.
Якщо ви любите ласувати солоденьким і вам сподобався рецепт лінивого десерту “Тірамісу”, будь ласка, напишіть про свої враження від страви у коментарях!