Чізкейк без випікання

Традиційний американський чізкейк – це сирна запіканка, яка печеться у духовці. Ми ж підемо нетрадиційним шляхом і готуватимемо десерт у… холодильнику, де сир зі сметаною та желатином будуть застигати.

Інгредієнти для чізкейка

  • 600 г кисломолочного сиру

  • 200 мл вершків або нежирної сметани

  • 200 г цукру

  • 180 г солодкого крекера (вершкового або шоколадного)

  • 60 г вершкового масла

  • 2 ст. ложки желатину

  • ванільний цукор

Приготуйте також лінивий “Тірамісу” з сиром.

Як приготувати чізкейк без випікання

  • Висипати крекери у цупку поліетиленову торбинку і потовкти качалкою або товкачем, щоб утворилися крихти. Розтопити масло, влити його в крихтову масу і добре вимісити.
  • Роз’ємну форму вистелити пергаментним папером для випічки і вистелити тістом із печива дно і бортики, добре його втрамбовуючи.
  • Сир пропустити через м’ясорубку, або перетерти через сито, або збити в блендері. Додати 100 мл вершків або сметани, цукор, ванільний цукор і добре вимішати до однорідності.
  • Желатин у глибокій посудині залити вершками і залишити на 30-40 хвилин для набухання. Поставити посудину на мінімальний вогонь і, постійно помішуючи, повністю розчинити желатин у вершках. Влити желатинову масу у сир, добре вимішати і збити міксером або в блендері.
  • Викласти сирну суміш на основу з печива. Поставити в холод.
  • Коли сирна маса застигне, можна полити шоколадною помадкою і прикрасити свіжими фруктами та листочком м’яти.

Спробуйте рецепт шоколадного пляцка із сирними кульками.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора