Куряча печінка в клярі

У користі курячої печінки не сумнівається ніхто, адже вона містить вітаміни групи В, залізо, фолієву кислоту та багато білку. Її рекомендують вживати тим, у кого занижений гемоглобін крові та тим, хто стежить за своєю фігурою, бо при тому, що вона має неперевершений смак, у ній міститься мінімум калорій. Рецептів страв з курячої печінки – безліч. Нині ж приготуємо ніжну курячу печінку в хрусткому клярі.


Інгредієнти для печінки в клярі

1 кілограм курячої печінки

2 курячих яйця

панірувальні сухарі

2 столові ложки майонезу

мелений чорний перець

олія

сіль.

 

Спробуйте ще приготувати салат з рисом та курячою печінкою.

Як приготувати курячу печінку

Курячу печінку ретельно промити, почистити від плівочок, порізати на половинки або й дрібніше. Ще раз гарненько промити і помістити в друшляк щоб стекла зайва вода.

Курячі яйця, майонез, мелений чорний перець і дрібку солі збити до однорідної маси.

Добавити в яєчно-майонезну суміш просушену курячу печінку, все ретельно вимішати і залишити маринуватись на півгодини. Довше – краще.

Курячу печінку дістати з маринаду, обваляти в панірувальних сухарях і підсмажити з обох боків до золотистої скоринки на олії. Смажити на середньому вогні.

При смаженні варто бути обережним, так як печінка може «стріляти».

Краще смажити курячу печінку невеличкими порціями, щоб вона не остигла і мала хрустку, золотисту скоринку. Найкраще вона смакує гарячою.

Чудово смакуватиме в поєднанні з будь-яким гарніром і свіжими овочами, зеленню.

Рекомендуємо також рецепт печінкового торта з печерицями. 

 

Сподобався рецепт? Діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest4Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone