Ковбаса в домашніх умовах, така як треба
Зі свіжого доброго м’яса поганої ковбаси не зробиш, хіба перепечеш і вийде надто суха. Щоб ковбаса була соковитою, до фаршу можна додати трошки води і крохмалю. Він вбирає м’ясний сік і не дає йому випаруватися.
Ingredients
1,5 кг свинини (шиї)
600–800 г свіжого сала
3–4 кишки
50–75 г горілки
вода
приправа
сіль
перець
спеції (любисток, гірчиця горошком)
Рекомендуємо також перевірений рецепт домашньої ковбаси у духовці.
Directions
- М’ясо порізати невеликими шматочками, сало – дрібнішими.
- Посолити, додати грубо змелений чорний перець та інші спеції.
- Добре вимішати і залишити у холодному місці на кілька годин.
- Вимісити, як тісто. Додати спеції, подрібнений часник, горілку, воду (додати трошки, вимішати, дивитися, скільки вбере, коли м’ясо стане насиченим вологою – достатньо).
- Наповнити кишки, зав’язати кінці.
- Закип’ятити воду з приправами, покласти ковбаси (вогонь вимкнути, не кип’ятити!), витримати 1 год, стекти.
- Посмажити на сковорідці або в духовці (краще не на деку, а підвішеними на решітці або покласти на решітку).
Спробуйте ще приготувати ковбасу домашню з курячого м’яса.
Якщо ви – істинний гурман і полюбляєте справді смачні страви з м’яса, якщо вам посмакував цей перевірений роками рецепт домашньої ковбаси, будь ласка, напишіть про це в коментарях.