Ковбаса в домашніх умовах, така як треба

Зі свіжого доброго м’яса поганої ковбаси не зробиш, хіба перепечеш і вийде надто суха. Щоб ковбаса була соковитою, до фаршу можна додати трошки води і крохмалю. Він вбирає м’ясний сік і не дає йому випаруватися.


Інгредієнти для ковбаси

1,5 кг свинини (шиї)

600–800 г свіжого сала

сіль

перець чорний (горошком)

спеції (любисток, гірчиця горошком)

приправа

вода

50–75 г горілки

3–4 кишки.

 

Рекомендуємо також перевірений рецепт домашньої ковбаси у духовці.

Як приготувати ковбасу

М’ясо порізати невеликими шматочками, сало – дрібнішими.

Посолити, додати грубо змелений чорний перець та інші спеції.

Добре вимішати і залишити у холодному місці на кілька годин.

Вимісити, як тісто. Додати спеції, подрібнений часник, горілку, воду (додати трошки, вимішати, дивитися, скільки вбере, коли м’ясо стане насиченим вологою – достатньо).

Наповнити кишки, зав’язати кінці.

Закип’ятити воду з приправами, покласти ковбаси (вогонь вимкнути, не кип’ятити!), витримати 1 год, стекти.

Посмажити на сковорідці або в духовці (краще не на деку, а підвішеними на решітці  або покласти на решітку).

 

Спробуйте ще приготувати ковбасу домашню з курячого м’яса.

 

Якщо ви – істинний гурман і полюбляєте справді смачні страви з м’яса, якщо вам посмакував цей перевірений роками рецепт домашньої ковбаси, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest25Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone