Картопляні ньйоки під томатно-часниковим соусом
Звісно, в заголовку рецепта можна було просто вказати «галушки». Але, повірте, смак страви залежить і від її назви. Від тарілки з цими ароматними італійськими галушками пахне Італією. Вирушайте у кулінарну подорож – приготуйте італійські ньйоки!
Інгредієнти для італійських галушок
10 середніх картоплин
2 яйця
1 скл. пшеничного борошна
2 ст. ложки сметани або кефіру
свіжий кріп
сіль, перець
- Для соусу:
1 велика цибулина
3 помідори
1 ст. ложка меленої паприки
3 зубці часнику
3 ст. ложки сметани
50 г твердого сиру
олія для смаження
сіль, перець, приправи, зелень на смак
Приготуйте також картопляні галушки з грибами.
Як приготувати італійські ньйоки
- Насамперед відварити картоплю в кожушку, а поки вона схолодатиме, приготувати соус.
- В пательні добре розігріти кілька ложок олії. Цибулину дрібно посікти і покласти в гарячу сковороду, обсмажити до золотистого кольору. Всипати паприку, перемішати і смажити ще 5 хвилин.
- Додати порізані кубиками помідори, перемішати і смажити, поки з них не випарується сік.
- Додати подрібнений часник, сіль, спеції.
- Влити сметану, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин.
- Додати зелень, вимкнути пательню і відставити.
- Повертаємось до тіста.
Відварену охолоджену картоплю почистити від шкірки, натерти на дрібній тертці або пропустити через м’ясорубку. - Додати яйця, кефір, дрібно посічені зелену цибулю та кріп, сіль, перець, борошно і замісити некруте тісто. Розділити на чотири частини.
- Присипати борошном стільницю, викласти частину тіста, сформувати з неї тоненьку ковбаску, трішки приплюснути і розрізати поперек на шматочки шириною 1 см (форма подібна як у лінивих вареників).
- Так виліпити всі чотири частини.
- Поставити на вогонь велику каструлю, закип’ятити в ній воду, всипати в неї сіль.
- Опускати нйьоки в киплячу воду, перемішати. Коли спливуть на поверхню, дістати шумовкою, викладати в порційні тарілки, щедро поливаючи теплим овочевим соусом.
- Посипати тертим сиром.
Рекомендуємо також рецепт лінивих вареників із зеленню.