Кабачки в часниково-горіховому соусі по-корейськи
Кабачок – настільки благодатний овоч, що навряд чи знайдеться страва, яку б він міг зіпсувати. Та особливо прекрасний цей літній овоч у закусках. Нам усім давно відомий і багатьма улюблений рецепт смажених кабачкових кружалець з часником. Цього ж разу ми дещо змінимо і вдосконалимо.
Інгредієнти для кабачків по-корейськи
3 молоді кабачки
0,5 склянки очищених ядер волоських горіхів
1 пучок петрушки
5 зубців часнику
1 ст. ложка лимонного соку
оливкова олія для смаження і для соусу
сіль, чорний та гострий червоний перець за смаком.
Приготуйте також кабачкові палички.
Як приготувати кабачки в горіхово-часниковому соусі
- Кабачки помити, видалити плодоніжки. Кожен розрізати вздовж на 4 частини, а тоді порізати поперек шматочками товщиною приблизно 3 см. Посолити і дати постояти 30 хвилин. Сік, що виділився з кабачків, злити.
- Добре розігріти пательню, влити олію і невеликими порціями на сильному вогні обсмажити шматочки кабачків.
- Викласти на тарілку, дати схолонути.
- Тим часом приготувати соус.
Часник пропустити через часниковий прес. Петрушку посікти якомога дрібніше. Горіхи змолоти в кавомолці або пропустити через м’ясорубку. Змішати все разом, розтираючи ложкою. - Додати до цієї маси лимонний сік, 2 столові ложки оливкової олії, посолити, поперчити за смаком і ще раз ретельно вимішати.
- Полити цим соусом смажені кабачки, перемішати і дати настоятися 1-2 години.
Рекомендуємо ще рецепт кабачкового торта.