Кабачки в часниково-горіховому соусі по-корейськи

Кабачок – настільки благодатний овоч, що навряд чи знайдеться страва, яку б він міг зіпсувати. Та особливо прекрасний цей літній овоч у закусках. Нам усім давно відомий і багатьма улюблений рецепт смажених кабачкових кружалець з часником. Цього ж разу ми дещо змінимо і вдосконалимо.

Інгредієнти для кабачків по-корейськи

  • 3 молоді кабачки

  • 0,5 склянки очищених ядер волоських горіхів

  • 1 пучок петрушки

  • 5 зубців часнику

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • оливкова олія для смаження і для соусу

  • сіль, чорний та гострий червоний перець за смаком.

Приготуйте також кабачкові палички.

Як приготувати кабачки в горіхово-часниковому соусі

  • Кабачки помити, видалити плодоніжки. Кожен розрізати вздовж на 4 частини, а тоді порізати поперек шматочками товщиною приблизно 3 см. Посолити і дати постояти 30 хвилин. Сік, що виділився з кабачків, злити.
  • Добре розігріти пательню, влити олію і невеликими порціями на сильному вогні обсмажити шматочки кабачків.
  • Викласти на тарілку, дати схолонути.
  • Тим часом приготувати соус.

    Часник пропустити через часниковий прес. Петрушку посікти якомога дрібніше. Горіхи змолоти в кавомолці або пропустити через м’ясорубку. Змішати все разом, розтираючи ложкою.
  • Додати до цієї маси лимонний сік, 2 столові ложки оливкової олії, посолити, поперчити за смаком і ще раз ретельно вимішати.
  • Полити цим соусом смажені кабачки, перемішати і дати настоятися 1-2 години.

Рекомендуємо ще рецепт кабачкового торта.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора