Грибні котлети

Урізноманітніть свій раціон. Скажімо, м’ясо замініть на гриби і приготуйте з них смачні котлети. Це і смачно, і трохи незвично, а отже, цікаво.

Інгредієнти для страви

  • 500-600 грамів свіжих печериць або лісових грибів

  • 400 грамів картоплі

  • 2 яйця

  • 50 грамів вершкового масла

  • 1 цибулина

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • зелень

  • панірувальні сухарі

  • олія для смаження

Спробуйте ще приготувати котлети із квасолі.

Як приготувати котлети з грибів

  • Гриби почистити і підсмажити, присоливши, в олії, щоб випарувалася зайва волога. Якщо гриби лісові – попередньо відварити.
  • Картоплю почистити і відварити у підсоленій воді. Воду відцідити, а картоплю охолодити. Після цього перекрутити її через м’ясорубку. Гриби з цибулею теж пропустити через м’ясорубку.
  • Усе з’єднати, вбити яйце, додати подрібнену зелень, поперчити і за потреби досолити.
  • Масло вийняти з холодильника і порізати його на маленькі шматочки.
  • Формувати котлети, у кожну заліплюючи шматочок вершкового масла.
  • Панірувати їх у сухарях і смажити на розігрітій олії з обох боків. Подавати зі сметаною.

Радимо також рецепт яєчних котлет.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора