Торт «Пташине молоко»
Надзвичайно ніжний десерт! З ним доведеться трошки повозитися, але, повірте, торт того вартий!
Інгредієнти для торта
- Для бісквіту:
7 яєць
0,5 скл. цукру
0,5 скл. борошна
- Для «пташиного молока» :
50 г води
12 г желатину
1/3 скл. молока
100 г масла
4 яйця
135 г цукру
менше ніж 0,5 скл. борошна.
- Для крему:
1 скл. цукру
1 яйце
1 скл. молока
2 ст. ложки борошна
300 г масла.
Приготуйте також торт “Жіночі примхи”
Як приготувати пташине молоко
- Бісквіт: збити яйця до збільшення об’єму в чотири рази.
- Після цього додати цукор, а потім невеликими порціями досипати ще борошно.
- Випікати в розігрітій духовці, не відчиняючи дверцята 40–60 хв.
- Пташине молоко: зварити кашу з жовтків, молока, борошна та половини порції цукру на водяній бані.
- Після цього дати каші охолонути. Замочити желатин водою на 30 хв. Білки збити з цукром (з другою половиною).
- Масло збити з кашею. У збиті білки додати розтоплений желатин, який треба швидко перемішати, і вкинути його до кремової маси. Швидко наносити на коржі.
- Викласти «пташине молоко» на перший корж, половину – на другу половину.
- Змішати яйця, молоко, борошно, довести до кипіння. Потім це все має трішки загуснути й охолонути. Масло збити з цукром і заварним кремом.
- Порядок складання торту: бісквіт розрізати на три частини. Кожну з них змастити тонким шаром крему, викласти зверху «пташине молоко», рівномірно розподіляючи на всю частину, знову корж, «пташине молоко», корж.
- Можна полити розтопленим на водяній бані шоколадом.
Радимо ще приготувати торт “Дамські пальчики”.