Домашній сметанно-яєчний сир

Легкий у приготуванні, натуральний, з ніжною текстурою, цей сир на смак нагадує на «Сулугуні». Випробуйте цей рецепт, вам та вашій родині неодмінно сподобається!

Ingredients

Спробуйте ще приготувати домашній сир “Панір”.

Directions

  • Молоко закип’ятити, розчинивши в ньому сіль.
  • Збити яйця зі сметаною і в кипляче молоко тоненькою цівкою влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи. Варити хвилин 5-6, доки сироватка не почне відділятися від сиру.
  • Сито або друшляк застелити марлею, перелити в нього сирну масу.
  • Коли сироватка стече, покласти на сир меншу за діаметром тарілку, а на неї щось важке. Залишити під пресом на 4-6 годин. Дістати з марлі, порізати на скибочки.
  • Зберігати в холодильнику.

Рекомендуємо також переглянути 10 інших рецептів домашнього твердого сиру. 

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора