Домашній сметанно-яєчний сир
Легкий у приготуванні, натуральний, з ніжною текстурою, цей сир на смак нагадує на «Сулугуні». Випробуйте цей рецепт, вам та вашій родині неодмінно сподобається!
Спробуйте ще приготувати домашній сир “Панір”.
Directions
- Молоко закип’ятити, розчинивши в ньому сіль.
- Збити яйця зі сметаною і в кипляче молоко тоненькою цівкою влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи. Варити хвилин 5-6, доки сироватка не почне відділятися від сиру.
- Сито або друшляк застелити марлею, перелити в нього сирну масу.
- Коли сироватка стече, покласти на сир меншу за діаметром тарілку, а на неї щось важке. Залишити під пресом на 4-6 годин. Дістати з марлі, порізати на скибочки.
- Зберігати в холодильнику.
Рекомендуємо також переглянути 10 інших рецептів домашнього твердого сиру.