Булочки з корицею “Сінабон” | Рецепт булочок з цукром на дріжджах
Як приготувати булочки з корицею “Сінабон”? Спробуйте французький рецепт булочок з цукром на дріжджах. Інгрідієнти, які вам знадобляться: молоко, борошно, кориця, цукор, сухі дріжджі та вершкове масло. Така здоба, відмінний варіант для святкового столу або на кожен день, адже готуються легко та швидко.
Булочки з корицею та вершковим крем-сиром, які ще мають назву “Сінабони” стали одними з найулюбленіших випічок в усьому світі. Вони є візитівкою всесвітньо-відомої американської мережі кафе-пекарень, що з’явилася в Сіетлі 1985 року. Але сьогодні таку випічку можна приготувати і в домашніх умовах.
Дріжджове тісто на булочки
Іноді хочеться приготувати щось таке, щоб воно було не просто смачне, а ще й милувало око. Ось – перевірений рецепт з фото булочок з корицею.
Готувати такі булочки легко, головне правильно приготувати тісто, в цьому ми вам якраз допоможемо. Використовуйте тепле, кімнатної температури молоко, для приготування тіста. Перед випіканням можете змастити булочки яєчним жовтком, для рум’яності. Глазурь (крем) для сінабонів, можна зробити без верщкового сиру, натомість, можете взяти джем, варення або натуральний мед. Смакуватиме з теплим молоком, чаєм або ж какао. Традиційно для начинки, змішують корицю з цукром, проте можна додати й родзинки, горіхи або цукати, це зробить ваш десерт ще смачнішим.
Інгредієнти для булок
- Тісто:
200 мілілітрів молока
10 грамів сухих дріжджів
2 столові ложки цукру
100 грамів вершкового масла
- Начинка:
2 столові ложки цукру
2 столові ложки розтопленого вершкового масла
1 столова ложка кориці.
Глазур для сінабонів:
180 г. вершкового крем-сиру150 г. цукрової пудри
1-2 ст. л. лимонного соку
1-2 ст. л. вершків
Спробуйте ще рецепт сирних «троянд» із дріжджового тіста.
Як приготувати булочки з корицею
- Дріжджі розвести у молоці, додавши трішки цукру.
- Додати цукор і трохи борошна. Замішуємо тісто. Почергово з борошном вливаємо розтоплене масло. Воно повинно бути теплим (не гарячим).
- Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук. Залишити його на годину-півтори, щоб підійшло, для цього покладіть в глибоку ємність та накрийте вологим рушником.
- Розкачати тісто прямокутником, змастити вершковим маслом, посипати цукром, змішаним з корицею. Скрутити його у рулет і порізати на шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри.
- Викласти булочки на форму з пергаментом, або змащену вершковим маслом і випікати при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
- Готуємо глазурь. З’єднуємо сир, цукрову пудру та вершки. Все ретельно збити міксером.
- Витягти булочки з духовки і відразу залити глазур’ю.
Якщо хочеться приготувати булочки швидко, можете взяти готове листкове тісто, і готувати за нашим рецептом, починаючи з пункту 4. Можна готувати здобу і під час посту, без молока, на воді. Пісні булочки з корицею, виходять не гірше класичних, варто лише замінити вершкове масло, рослинною олією, а молоко – водою. А прикрасити пісну випічку, можна насінням кунжуту.
Головне, не перегніть з корицею, інакше у вашій здобі буде відчуватись гіркота. Під час випікання, булки не повинні злипатись. тому викладайте їх так, щоб між ними залишався простір. Вершковий крем-сир обирайте на свій смак, я лише залишу кілька варіантів, якими я користуюся: “Almette”, “Філадельфія”, та “Arla Buko”, але можна й приготуввати крем-чіз з домашнього сиру.
А ще кориця – прискорює обмін речовин та розчіплює жири. Отже, ви можете не хвилюватись за свою фігуру, і сміло куштувати такий десерт. За нашим рецептом, ви можете зробити булочки навіть з листкового тіста. Все що потрібно, розгорнути, змастити начинкою та скрутити в рулет.
Радимо також приготувати медові оладки з корицею.
Якщо рецепт булочок з начинкою із кориці вам сподобався – розкажіть про нього друзям.