Брауні з бананом
Швидкий, простий і ароматний пляцок, який, по-перше, здійснює непереборне бажання солоденького тут і зараз, а по-друге рятує безневинно переспілі банани. Пиріжок виходить вологим і настільки самодостатнім, що не потребує просочування сиропом, кремом чи глазур’ю. Але якщо ви істинний гурман, ніхто не зупинить вас перед спокусою залити його чимось солоденьким, посипати чимось ароматним і перетворити на торт-експромт.
Інгредієнти для бананового брауні
1 стиглий банан
100-грамова плитка шоколаду
100г вершкового масла
100 г борошна
150 г цукру
1 яйце
0,5 ч. ложки ванільного цукру.
Спробуйте також приготувати брауні у міхрохвильвій печі.
Як приготувати брауні з бананом
- Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати поламаний на шматочки шоколад. Помішувати, поки шоколад повністю не розплавиться. Зняти з водяної бані, охолодити.
- Яйце збити з цукром. Додати туди банан, розім’ятий виделкою, всипати борошно та ванільний цукор.
- З’єднати отриману масу з шоколадно-масляною, перемішати до однорідності.
- Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити маслом та присипати борошном квадратну або прямокутну форму (приблизно 25х25 см) з високими бортиками.
- Вилити у форму тісто, розрівняти і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин.
- Дістати з духовки, охолодити.
- Порада від ЇСТИ: Банан перед додаванням у тісто можна не перетирати, а просто порізати на шматочки. Якщо брауні вийшов пересушеним, його можна просочити солодким чаєм. Верх коржа можна полити шоколадною глазур’ю та посипати кокосовою стружкою.
Рекомендуємо ще рецепт шоколадного печива з бананом.
Полюбляєте шоколадну випічку? А як вам посмакував рецепт брауні з бананом? Маєте улюблений рецепт, який виручав вас неодноразово і полюбився усій родині – напишіть про це у коментарях.