Брауні з бананом

Швидкий, простий і ароматний пляцок, який, по-перше, здійснює непереборне бажання солоденького тут і зараз, а по-друге рятує безневинно переспілі банани. Пиріжок виходить вологим і настільки самодостатнім, що не потребує просочування сиропом, кремом чи глазур’ю. Але якщо ви істинний гурман, ніхто не зупинить вас перед спокусою залити його чимось солоденьким, посипати чимось ароматним і перетворити на торт-експромт.


Інгредієнти для бананового брауні

1 стиглий банан

100-грамова плитка шоколаду

100г вершкового масла

100 г борошна

150 г цукру

1 яйце

0,5 ч. ложки ванільного цукру.

 

Спробуйте також приготувати брауні у міхрохвильвій печі.

Як приготувати брауні з бананом

Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати поламаний на шматочки шоколад. Помішувати, поки шоколад повністю не розплавиться. Зняти з водяної бані, охолодити.

Яйце збити з цукром. Додати туди банан, розім’ятий виделкою, всипати борошно та ванільний цукор.

З’єднати отриману масу з шоколадно-масляною, перемішати до однорідності.

Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити маслом та присипати борошном квадратну або прямокутну форму (приблизно 25х25 см) з високими бортиками.

Вилити у форму тісто, розрівняти і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин.

Дістати з духовки, охолодити.

Порада від ЇСТИ: Банан перед додаванням у тісто можна не перетирати, а просто порізати на шматочки. Якщо брауні вийшов пересушеним, його можна просочити солодким чаєм. Верх коржа можна полити шоколадною глазур’ю та посипати кокосовою стружкою.

 

Рекомендуємо ще рецепт шоколадного печива з бананом.

 

Полюбляєте шоколадну випічку? А як вам посмакував рецепт брауні з бананом? Маєте улюблений рецепт, який виручав вас неодноразово і полюбився усій родині – напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone