Брауні з бананом

Швидкий, простий і ароматний пляцок, який, по-перше, здійснює непереборне бажання солоденького тут і зараз, а по-друге рятує безневинно переспілі банани. Пиріжок виходить вологим і настільки самодостатнім, що не потребує просочування сиропом, кремом чи глазур’ю. Але якщо ви істинний гурман, ніхто не зупинить вас перед спокусою залити його чимось солоденьким, посипати чимось ароматним і перетворити на торт-експромт.

Інгредієнти для бананового брауні

Спробуйте також приготувати брауні у міхрохвильвій печі.

Як приготувати брауні з бананом

  • Вершкове масло розтопити на водяній бані, додати поламаний на шматочки шоколад. Помішувати, поки шоколад повністю не розплавиться. Зняти з водяної бані, охолодити.
  • Яйце збити з цукром. Додати туди банан, розім’ятий виделкою, всипати борошно та ванільний цукор.
  • З’єднати отриману масу з шоколадно-масляною, перемішати до однорідності.
  • Розігріти духовку до 170 градусів. Змастити маслом та присипати борошном квадратну або прямокутну форму (приблизно 25х25 см) з високими бортиками.
  • Вилити у форму тісто, розрівняти і поставити в духовку. Випікати близько 20 хвилин.
  • Дістати з духовки, охолодити.
  • Порада від ЇСТИ: Банан перед додаванням у тісто можна не перетирати, а просто порізати на шматочки. Якщо брауні вийшов пересушеним, його можна просочити солодким чаєм. Верх коржа можна полити шоколадною глазур’ю та посипати кокосовою стружкою.

Рекомендуємо ще рецепт шоколадного печива з бананом.

Полюбляєте шоколадну випічку? А як вам посмакував рецепт брауні з бананом? Маєте улюблений рецепт, який виручав вас неодноразово і полюбився усій родині – напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора