Шоколадне печиво з бананом
Рецепт простого печива з оригінальним і дуже вдалим поєднанням банану і какао. Діти такі смаколики просто обожнюють, а дорослі можуть так захопитися, попиваючи з філіжанкою кави, що за кілька хвилин на тарілці залишаться самі крихти. Тож для особливо затятих любителів солоденької випічки радимо готувати подвійну норму тіста.
Інгредієнти для печива
1,5 склянки борошна
1 яйце
1 банан
100 г вершкового масла
3 ст. ложки шоколадних крихт
1/2 склянки цукру
1 ч. ложка розпушувача
0,5 ч. ложки ванільного цукру
щіпка солі
Радимо також приготувати печиво “Шоколадні тріщинки”.
Як приготувати бананово-шоколадне печиво
- Борошно просіяти, змішати з сіллю і розпушувачем.
- Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром. Додати розім’ятий виделкою банан, яйце, шоколадні крихти та ванільний цукор.
- Потроху всипати борошно, щоразу вимішуючи до однорідності.
- Деко застелити пергаментним папером.
- Викласти тісто ложкою на деко на відстані приблизно 5 см.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці-близько 20 хвилин.
- Дати печиву схолонути на деку і тільки потім зняти.
- Порада від «ЇСТИ»: на етапі замішування тіста можна додати 0,5 чайної ложки кориці – смак вийде більш насичений та пряний, однак не передайте куті меду, бо тоді у печиві не відчуватиметься смак банану. Замість шоколадних крихт можна додати 2 столові ложки какао-порошку – консистенція вийде зовсім інакшою, але смак не менш шоколадний.
Рекомендуємо ще рецепт сирного печива “Банани”.
Якщо вам припав до смаку рецепт шоколадного печива з бананом, прокоментуйте його на сайті та поширте у соціальних мережах для ваших друзів.