Шоколадне печиво з бананом

Рецепт простого печива з оригінальним і дуже вдалим поєднанням банану і какао. Діти такі смаколики просто обожнюють, а дорослі можуть так захопитися, попиваючи з філіжанкою кави, що за кілька хвилин на тарілці залишаться самі крихти. Тож для особливо затятих любителів солоденької випічки радимо готувати подвійну норму тіста.


Інгредієнти для печива

1,5 склянки борошна

1 яйце

1 банан

100 г вершкового масла

3 ст. ложки шоколадних крихт

1/2 склянки цукру

1 ч. ложка розпушувача

0,5 ч. ложки ванільного цукру

щіпка солі.

 

Радимо також приготувати печиво “Шоколадні тріщинки”.

Як приготувати бананово-шоколадне печиво

Борошно просіяти, змішати з сіллю і розпушувачем.

Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром. Додати розім’ятий виделкою банан, яйце, шоколадні крихти та ванільний цукор.

Потроху всипати борошно, щоразу вимішуючи до однорідності.

Деко застелити пергаментним папером.

Викласти тісто ложкою на деко на відстані приблизно 5 см.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці-близько 20 хвилин.

Дати печиву схолонути на деку і тільки потім зняти.

Порада від «ЇСТИ»: на етапі замішування тіста можна додати 0,5 чайної ложки кориці – смак вийде більш насичений та пряний, однак не передайте куті меду, бо тоді у печиві не відчуватиметься смак банану. Замість шоколадних крихт можна додати 2 столові ложки какао-порошку – консистенція вийде зовсім інакшою, але смак не менш шоколадний.

 

Рекомендуємо ще рецепт сирного печива “Банани”.

 

Якщо вам припав до смаку рецепт шоколадного печива з бананом, прокоментуйте його на сайті та поширте у соціальних мережах для ваших друзів.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone