Бісквітні ведмедики «Барні» в домашніх умовах

Чим би вишуканим не годували ми своїх дітей, а їм все одно хочеться солоденького. Звісно, від такого добра в кожному магазині полиці гнуться. Але ж наші діти повинні ласувати тільки найкращим, тільки найнатуральнішим і найсвіжішим.

А щоб і з вигляду дитячий десерт нічим не поступався магазинному – рецепт домашнього ведмедика «Барні» вам у поміч! Ну і про формочку не забудьте.

Інгредієнти для бісквітних «ведмедиків»

  • 3 яйця

  • 200 г цукру

  • 250 г сметани

  • 2 столові ложки олії

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • 1 чайна ложка ванільного цукру

  • 2 склянки борошна

  • 2 столові ложки какао-порошку

  • 100-грамова плитка молочного або чорного шоколаду

  • цукрова пудра

Рекомендуємо також приготувати кексики зі згущеним молоком.

Як приготувати «Барні» у домашніх умовах

  • Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
  • Яйця збити з цукром та ванільним цукром у щільну піну.
  • Додати у збиті яйця додати сметану, влити олію та ще раз збити. По ложці додавати в масу борошно з розпушувачем. Обережно вимішувати ложкою або лопаткою, але не збивати. Тісто має вийти досить густе, як на оладки.
  • Відкласти третину тіста в іншу посудину, додати какао і ще раз вимішати.
  • Підготувати формочки для кексиків. Якщо металеві – змазати маслом. Силіконові формочки змастити в тому випадку, якщо вони нові, якщо ж вони вже були у використанні, нічим змащувати не потрібно.
  • Спочатку чайною ложкою викладати темне тісто на «мордочку» та «животик» ведмедика, а потім решту формочки (не до країв) заповнити світлим тістом.
  • Шоколадку подрібнити на однакові шматочки і покласти кожному «ведмедику» по одному шматочку в «животик». Зверху закрити 1 чайною ложкою тіста.
  • Випікати «Барні» в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
  • Дістати, охолодити, посипати цукровою пудрою.

Ще радимо переглянути рецепт бісквітного торта для дітей “Їжачок”.

Якщо вам сподобався рецепт домашніх бісквітних ведмедиків «Барні», прокоментуйте його на сайті Їсти або ж поділіться ним з друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора