Бісквітний торт «Їжачок»
Ваша малеча буде у захваті від такого десерту. І не треба чекати дня народження або якогось свята – приготуйте тортик просто сьогодні.
Інгредієнти для торта
1 скл. цукру
1 скл. борошна
4 яйця
200 г сметани
100 г ядер соняшникового насіння
50 г цукрової пудри
1 ківі
1 банан
1 пакетик розпушувача для тіста
ванільний цукор.
Спробуйте також медовий торт на сковороді.
Як приготувати торт «Їжачок»
- Приготувати бісквітний корж. Для цього змішати цукор, борошно, яйця, розпушувач, ванільний цукор (можна додати 2 ст. ложки какао, тоді корж буде коричневий).
- Вистелити дно роз’ємної форми пергаментом для випічки, змастити боки форми. Вилити масу у форму і випікати за температури 180 градусів близько 30 хв.
- Готовий охолоджений корж порізати на маленькі шматочки. Можна використати купований бісквітний корж.
- Приготувати крем. Для цього змішати сметану й цукрову пудру. У крем додати порізані на дрібні шматочки фрукти. Можна додати какао.
- Змішати крем з порізаним коржем, добре вимісити, щоб вийшла густа маса, яку можна ліпити. Сформувати овальне “тільце” їжачка. З одного боку трішки звузити – тут буде носик.
- Повтикати замість голок соняшникове насіння. З чорносливу або кольорового драже зробити ніс та очі.
- Поставити в холодильник на 2–3 год.
Скуштуйте також шоколадно-сметанний торт.