Апельсиновий салат з пекінської капусти

Капуста здавна присутня на наших столах. Вона сповнена біологічно активними речовинами, макро- і мікроелементами, містить велику кількість білка, глюкозу і фруктозу, клітковину. У поєднанні з соковитим апельсином, яблуком і горіхами капуста створює неперевершений ансамбль смаку і користі, який неодмінно варто спробувати. Це вагомий аргумент, щоб приготувати апельсиновий салат з пекінської капусти.

Ваша фігура неодмінно вам подякує за такий соковитий, смачний, поживний та легкий салатик!

Ingredients

  • 1/4 капустини

  • 1 морквина

  • 1 яблуко

  • 1 апельсин

  • 50 г горіхів

  • сіль, перець за смаком

  • 1–2 ст. ложки олії (оливкової)

Полюбляєте салатики? Спробуйте приготувати салат “Монастирський”!

Directions

  • Перш ніж перейти до безпосереднього приготування салату, слід позбавити капустину від зовнішніх ушкоджених листків, обрізати забруднені місця та добре вимити, щоб не зіпсувати страву.
  • Далі розрізати вимиту капустину на 4 частини, вирізати і викинути качан.
  • Одну з чотирьох частин тоненько нашаткувати, скласти в зручну миску, додати сіль, і гарненько пом’яти. Капуста пустить сік, який додасть салату соковитості і додаткового смаку.
  • Якщо коли ви мили капустину, її листки здалися вам занадто жорсткими, одразу після шаткування капусту можна опустити в окріп і залишити під кришкою на 20 хвилин. Згодом воду злити, капусті дати охолонути.
  • Щоб приготувати салат з пекінської капусти, найкраще обрати соковитий сорт моркви. Коренеплоди таких сортів зазвичай товстуваті і короткі.
  • Сиру моркву слід вимити і обчистити, відрізати зеленуваті і зіпсовані частини, якщо такі є, зняти тонкий верхній шар гострим ножем. Будьте обережні, адже саме під шкірочкою моркви міститься велика кількість поживних речовин, і є ризик зрізати занадто багато. Якщо морква молода, її можна взагалі не чистити, лише добре промити водою.
  • Очищену моркву натерти дрібно і перемішати з нашаткованою капустою.
  • Яблука надають чудового смаку будь-якому салату. Для салату з пекінської капусти одне яблуко слід вимити і крупно натерти разом зі шкіркою на овочевій пластмасовій терці (адже залізна може вплинути на смак і якість продукту) або нарізати тонкими скибочками, вийнявши серцевину.
  • Моркву і яблуко слід підготувати безпосередньо перед приготуванням салату, адже вони швидко втрачають корисні речовини, а яблуко ще й окиснюється і змінює колір на коричневий. Щоб призупинити цей процес, можна побризкати нарізані для салату яблука лимонним соком.
  • 50 грамів горіхів слід посікти і додати до решти інгредієнтів. Усе добре перемішати.
  • Горіхи традиційно входять до рецептів салатів з капусти і салатів з моркви, адже їх смак ідеально доповнює і підкреслює смак цих продуктів. Найкраще обирати волоські горіхи, однак можна використати лісові горіхи, підсмажений арахіс, кедрові горішки і навіть соняшникове насіння. Головне не боятися експериментувати.
  • Заправляється салат з пекінської капусти особливим соусом. Для його приготування слід вимити апельсин і вичавити з нього сік, змішати сік з 1-2 столовими ложками оливкової олії.
  • Спробуйте експериментувати зі смаком! Замість оливкової олії можна використати соєву, кунжутну, кукурудзяну чи будь-яку іншу. Так само можна експериментувати із приправами, наприклад, замість чорного перцю додати червоний або білий. Не зіпсує салат і зелень: кріп, петрушка, коріандр, м’ята, базилік або будь-яка інша за вашим смаком.
  • Салат слід полити заправкою і залишити настоюватися. Через годину – ваш салат з пекінської капусти готовий!

Смакує апельсин у салатиках? Рекомендуємо також рецепт салату з крабовими паличками та апельсином “Тропіканка”.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора