Закусочний м’ясний торт
Печінковий торт – класична страва на бенкеті. А от м’ясний куштували далеко не всі. Здивуйте гостей кулінарною новинкою!
Інгредієнти для торта
- Для м’ясних коржів:
400-500 г курячого фаршу
100 мл вершків
1 яйце
сіль, мелений перець.
- Для грибного крему:
200 г грибів
50 г плавленого сиру типу «Янтар»
1 цибулина
1 зубець часнику (на бажання)
зелень, сіль, перець, олія для смаження.
- Сирно-майонезна глазур:
300 г плавленого сиру типу «Янтар»
30-40 мл вершків або молока
1 ч. ложка швидкорозчинного желатину
3-5 ст. ложок майонезу.
- Для прикраси:
3-4 яйця
майонез
зелень
варена морква
огірок
Приготуйте також заливне з грибів.
Як приготувати закусочний м'ясний торт
- Курячий фарш покласти в миску, додати вершки, злегка збите яйце, сіль, перець і перемішати масу.
- Форму для випікання змастити маслом, викласти частину підготовленої маси і розрівняти поверхню. Випікати 15 хв за температури 180-190 градусів. Акуратно перекласти корж на тарілку й охолодити. Таким чином спекти з курячого фаршу 3-4 коржа.
- Приготувати грибний крем: цибулю почистити і дрібно нарізати, гриби нарізати скибочками, зелень помити, обсушити й порізати, часник вичавити.
- Обсмажити цибулю, додати гриби, посолити і поперчити, смажити до готовності, остудити, додати плавлений сир і перемолоти блендером до однорідної маси, додати зелень і часник , добре перемішати, посолити і поперчити.
- М’ясні коржі перемазати грибним кремом. Верхній корж не змащувати.
- Приготувати сирно-майонезну глазур: молоко або вершки нагріти до температури 70-80 градусів, додати желатин і розмішувати до його розчинення, відтак процідити, додати 30 г плавленого сиру і 3-5 ст. ложок майонезу, збити блендером. Боковини і поверхню торта змастити сирно-майонезною масою і розрівняти.
- Прикрасити потертими жовтками і білками, майонезом. Зробити квіти з овлчів і зелені. Торт поставити в холодильник.
Скуштуйте також котлети в картопляних гніздах.