18.08.2015

Закусочний м’ясний торт

Печінковий торт – класична страва на бенкеті. А от м’ясний куштували далеко не всі. Здивуйте гостей кулінарною новинкою!

Інгредієнти для торта

  • Для м’ясних коржів:
  • 400-500 г курячого фаршу
     

  • 100 мл вершків

  • 1 яйце

  • сіль, мелений перець.

  • Для грибного крему:
  • 200 г грибів

  • 50 г плавленого сиру типу «Янтар»

  • 1 цибулина

  • 1 зубець часнику (на бажання)

  • зелень, сіль, перець, олія для смаження.

  • Сирно-майонезна глазур:
  • 300 г плавленого сиру типу «Янтар»

  • 30-40 мл вершків або молока

  • 1 ч. ложка швидкорозчинного желатину

  • 3-5 ст. ложок майонезу.

  • Для прикраси:
  • 3-4 яйця

  • майонез

  • зелень

  • варена морква

  • огірок

Приготуйте також заливне з грибів.

Як приготувати закусочний м'ясний торт

  • Курячий фарш покласти в миску, додати вершки, злегка збите яйце, сіль, перець і перемішати масу.
  • Форму для випікання змастити маслом, викласти частину підготовленої маси і розрівняти поверхню. Випікати 15 хв за температури 180-190 градусів. Акуратно перекласти корж на тарілку й охолодити. Таким чином спекти з курячого фаршу 3-4 коржа.
  • Приготувати грибний крем: цибулю почистити і дрібно нарізати, гриби нарізати скибочками, зелень помити, обсушити й порізати, часник вичавити.
  • Обсмажити цибулю, додати гриби, посолити і поперчити, смажити до готовності, остудити, додати плавлений сир і перемолоти блендером до однорідної маси, додати зелень і часник , добре перемішати, посолити і поперчити.
  • М’ясні коржі перемазати грибним кремом. Верхній корж не змащувати.
  • Приготувати сирно-майонезну глазур: молоко або вершки нагріти до температури 70-80 градусів, додати желатин і розмішувати до його розчинення, відтак процідити, додати 30 г плавленого сиру і 3-5 ст. ложок майонезу, збити блендером. Боковини і поверхню торта змастити сирно-майонезною масою і розрівняти.
  • Прикрасити потертими жовтками і білками, майонезом. Зробити квіти з овлчів і зелені. Торт поставити в холодильник.

Скуштуйте також котлети в картопляних гніздах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.