Закуска з баклажанів на зиму «Тещин язик»

Поділитись публікацією:

Свою назву закуска отримала завдяки гострому смаку. Тож, любителі гострого, не ловіть гав, бо баклажанно-помідорний сезон скоро закінчиться.

Інгредієнти для страви

Можете також приготувати мариновані баклажани «Як гриби».

Як приготувати закуску з баклажанів

  • Від помитих баклажанів відрізати плодоніжку і порізати їх кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посолити (близько 2 столових ложок солі) і почекати, поки витече сік. Тоді його злити, а самі баклажани промити чистою водою, щоб видалити гіркоту.
  • Помідори ошпарити і зняти з них шкірку.
  • Тепер помідори і перець і часник перекручуємо на м’ясорубку. Додати до них сіль, цукор, оцет та олію і цим маринадом залити баклажани.
  • Тушкувати суміш півгодини, після чого викладати у стерильні півлітрові або літрові банки і закрутити.
  • Винести у прохолодне місце.

Спробуйте також фаршировані баклажани.

Якщо вам сподобався рецепт закуски з баклажанів на зиму “Тещин язик”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...