Зелений борщ з вершками на овочевому бульйоні
Найкращий рецепт борщу для літньої спеки. Легкий, свіжий і при цьому ситний. Інгредієнти – на будь-який смак, тож байдужих точно не залишиться. Приготуйте і скуштуйте!
Інгредієнти для борщу
2 л овочевого бульйону
2 картоплини
1 скл. білої вареної квасолі
1 цибулина
1 морквина
шматок селери
1 пучок шпинату і щавлю
1 яйце
спеції
50–70 мл вершків
петрушка
Спробуте також борщ із грибними пельменями.
Як приготувати зелений борщ
- Зварити свіжий овочевий бульйон.
- Окремо напередодні зварити білу квасолю або використати консервовану.
- Моркву і шматочок селери помити, почистити. Моркву залишити цілою, а селеру нарізати кубиками.
- Бульйон закип’ятити, покласти порізану картоплю і цілу моркву.
- Через 15 хвилин додати квасолю. Варити півгодини.
- Поки все це вариться, підготувати шпинат та щавель. Якщо зелень свіжа — добре вимити, обсушити і нарізати не дуже дрібно. Можна взяти лише шпинат або лише щавель.
- Цибулину почистити, помити, нарізати кубиками.
- У пательні розігріти трохи олії і покласти нарізані цибулю і селеру. На невеликому вогні тримати до напівпрозорості цибулі. Далі додати шпинат та щавель.
- Протушкувати і влити вершки, прогріти ще 5 хвилин.
- З бульйону дістати моркву, нарізати її або натерти.
- Закласти в бульйон зелену заправку і моркву. Закип’ятити і проварити все разом на маленькому вогні хвилин 15.
- Окремо трішки збити яйце і помішуючи влити в борщ.
- На останок додати подрібнену зелень петрушки, присмачити спеціями і зняти з вогню.
- Подавати з вершками.
Приготуйте також пампушки з часником до борщу.