Шарлотка зі сливами
Поспішайте, адже сезон слив швидко мине, а не спекти шарлотку зі сливами – це було б просто несправедливо. Рецепт сливової шарлотки простий, а задоволення – велике.
Інгредієнти для шарлотки
2 яйця
0,5 склянки цукру
120 грамів сметани чи йогурту
1 чайна ложка розпушувача
неповна склянка борошна
1 столова ложка коньяку
цукрова пудра для посипання
0,5 кілограма свіжих слив
1 чайна ложка вершкового масла (для змащення форми)
Радимо також спекти шарлотку з яблуками.
Як приготувати сливову шарлотку
- Зі слив вийняти кісточки і збризнути їх коньяком. Перемішати.
- У яєць білки відділити від жовтків. Охолоджені білки збивати міксером до утворення щільної піни. Поступово всипати цукор і додати жовтки, продовжуючи збивати.
- Вимкнути міксер і всипати борошно з розпушувачем. Обережно вимішати ложкою. Тоді додати сметану (йогурт) і перемішати.
- На змащену вершковим маслом форму викласти сливи, на них вилити тісто.
- Поставити форму у розігріту до 180-200 градусів духовку. Пекти 40 хвилин.
- Готову шарлотку посипати цукровою пудрою.
Можна ще приготувати соус зі слив.