Грінки у банановому клярі

Бувають моменти, коли страх як хочеться чогось свіженького і смачненького до чаю чи кави, а випікати немає ні часу, ні бажання. Цей рецепт – саме для таких випадків. Адже приготувати бананові грінки можна за лічені хвилини – поки закипає чайник або гріється кавоварка. Смак і консистенція – як у свіжоспечених пиріжків, а банановий аромат розкривається так вишукано і тонко, що його відчують навіть сусіди.


Інгредієнти для грінок з бананами

1 батон нарізний (можна не першої свіжості)

1 куряче яйце

1 банан

0,5 склянки холодного молока

1 ч. ложка цукру, кориця та ванілін – на бажання

соняшникова олія ​​для смаження.

 

Радимо також рецепт гарбузових грінок з твердим сиром.

Як приготувати бананові грінки

Нарізний батон порізати довільними скибочками.

Банан очистити від шкірки, порізати кружечками, подрібнити в блендері в пюре або ретельно розім’яти виделкою.

Яйце збити виделкою або віничком, додати молоко та бананове пюре. На цьому етапі, якщо бажаєте, можна додати цукор, корицю або ванілін. Усю масу добре вимішати до однорідності.

Розігріти пательню, налити в неї небагато соняшникової олії.

Кожну скибочку вимочувати в банановому клярі з двох сторін так, щоб суміш добре просочила м’якоть, і викладати грінки в сковороду.

Смажити бананові грінки з обох боків до золотистої скоринки. Готові грінки викладати на паперову серветку, щоб увібрала зайвий жир. Продовжувати смажити до тих пір, поки не закінчиться кляр і скибки батона.

Готові грінки можна полити рідким медом або згущеним молоком. Подавати з чаєм, кавою або какао з молоком.

 

Спробуйте ще приготувати швидкі гарячі бутерброди зі смаком піци.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone