Грінки у банановому клярі

Поділитись публікацією:

Бувають моменти, коли страх як хочеться чогось свіженького і смачненького до чаю чи кави, а випікати немає ні часу, ні бажання. Цей рецепт – саме для таких випадків. Адже приготувати бананові грінки можна за лічені хвилини – поки закипає чайник або гріється кавоварка. Смак і консистенція – як у свіжоспечених пиріжків, а банановий аромат розкривається так вишукано і тонко, що його відчують навіть сусіди.

Інгредієнти для грінок з бананами

  • 1 батон нарізний (можна не першої свіжості)

  • 1 куряче яйце

  • 1 банан

  • 0,5 склянки холодного молока

  • 1 ч. ложка цукру, кориця та ванілін – на бажання

  • соняшникова олія ​​для смаження

Радимо також рецепт гарбузових грінок з твердим сиром.

Як приготувати бананові грінки

  • Нарізний батон порізати довільними скибочками.
  • Банан очистити від шкірки, порізати кружечками, подрібнити в блендері в пюре або ретельно розім’яти виделкою.
  • Яйце збити виделкою або віничком, додати молоко та бананове пюре. На цьому етапі, якщо бажаєте, можна додати цукор, корицю або ванілін. Усю масу добре вимішати до однорідності.
  • Розігріти пательню, налити в неї небагато соняшникової олії.
  • Кожну скибочку вимочувати в банановому клярі з двох сторін так, щоб суміш добре просочила м’якоть, і викладати грінки в сковороду.
  • Смажити бананові грінки з обох боків до золотистої скоринки. Готові грінки викладати на паперову серветку, щоб увібрала зайвий жир. Продовжувати смажити до тих пір, поки не закінчиться кляр і скибки батона.
  • Готові грінки можна полити рідким медом або згущеним молоком. Подавати з чаєм, кавою або какао з молоком.

Спробуйте ще приготувати швидкі гарячі бутерброди зі смаком піци.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...