Варення з зелених грецьких горіхів

Просто надзвичайне варення. За смаком воно нагадує східні солодощі. Більше того, у ньому міститься дуже багато йоду, тому воно є корисне людям, які страждають від йод дефіциту. А зберігати його можна в темному, прохолодному місці до трьох років.
Ingredients
Спробуйте також приготувати варення зі шкірок кавуна
Directions
- Горіхи проколоти зубочисткою у 4-ох місцях, покласти в емальовану посудину, залити холодною водою і на 10 днів поставити вимочуватися у прохолодне місце.
- Воду потрібно міняти 2-3 рази на день.
- Горіхи промити, очистити тоненько від верхньої шкірочки ( варто надіти рукавички, щоб не покрасилися руки).
- У 3,5 літрів води додати лимонну кислоту, перемішати, викласти горіхи і лишити на добу.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин.
- Лишити горіхи на добу.
- Лимонну воду злити, горіхи промити.
- Пів літри води з’єднати з цукром, довести до кипіння, вкинути гвоздику і паличку кориці, хвилину проварити, додати горіхи, перемішати, варити на слабкому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Лишити варення на добу.
- Варення знову поставити на вогонь, як закипить, варити ще 15 хвилин на маленькому вогні.
- Зняти з вогню і лишити на добу, потім знову на вогонь і знову 15 хвилин проварити після закипання.
- Викласти гарячим в стерилізовані банки, закатати, банки перевернути.
Рекомендуємо ще рецепт шоколадно-баклажанного джему
Якщо вам сподобався рецепт варення з зелених грецьких горіхів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.