Шоколадно-баклажанний джем
Вас, безперечно, здивує таке незвичне поєднання продуктів, однак, не лякайтеся, джем виходить справді на славу. Баклажани дають ніжну текстуру, імбир і лимон – пікантну кислинку, а шоколад – насичений смак. Тож, якщо коротко – виходить смачнюча шоколадна суміш.
Ingredients
1 кг баклажанів
800 г цукру
50 г тертого імбиру
250 г гіркого шоколаду
сік і цедра одного лимона.
Спробуйте також приготувати джем із зелених помідорів
Directions
- Баклажани бажано брати з невеликою кількістю насіння. Почистити і порізати їх невеликими кубиками
- 250 мл води закип’ятити з цукром
- Додати баклажани, імбир та варити на невеликому вогні 40-50 хвилин
- За 5 хвилин до кінця варіння додати цедру лимона
- Шоколад подрібнити, додати разом з соком лимона у джем
- Збити все блендером до однорідного стану і проварити ще 10 хвилин
- Розкласти в стерилізовані банки і закатати.
Також рекомендуємо вам спробувати апельсиновий джем із кабачків
Якщо вам сподобався рецепт шоколадно-баклажанного джему, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах