14.09.2016

Шоколадно-баклажанний джем

Вас, безперечно, здивує таке незвичне поєднання продуктів, однак, не лякайтеся, джем виходить справді на славу. Баклажани дають ніжну текстуру, імбир і лимон – пікантну кислинку, а шоколад – насичений смак. Тож, якщо коротко – виходить смачнюча шоколадна суміш.

Інгредієнти

Спробуйте також приготувати джем із зелених помідорів 

Приготування

  • Баклажани бажано брати з невеликою кількістю насіння. Почистити і порізати їх невеликими кубиками
  • 250 мл води закип’ятити з цукром
  • Додати баклажани, імбир та варити на невеликому вогні 40-50 хвилин
  • За 5 хвилин до кінця варіння додати цедру лимона
  • Шоколад подрібнити, додати разом з соком лимона у джем
  • Збити все блендером до однорідного стану і проварити ще 10 хвилин
  • Розкласти в стерилізовані банки і закатати.

Також рекомендуємо вам спробувати апельсиновий джем із кабачків 
Якщо вам сподобався рецепт шоколадно-баклажанного джему, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.