Варення зі шкірок кавуна
Купуєте кавун, з’їдаєте, а шкірку викидаєте? Даремно! Адже з неї можна приготувати смачне, духмяне варення, насичене ароматом кавуна. Воно ідеально підходить до сніданку з оладками або ж тостами. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
Спробуйте ще приготувати варення з кульбаби
Directions
- Кавун порізати скибками, соковиту м’якоть з’їсти, а шкірки покласти у посудину
- Зрізати зелену шкірку і нарізати шматочками шириною приблизно у 1 сантиметр
- Засипати цукром, перемішати і лишити на 8 годин
- Шкірки мають пустити сік, а цукор розтанути
- Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, збавити вогонь на мінімум і кип’ятити ще 2 години. Постійно помішувати
- За цей час варення в кілька раз зменшиться в об’ємі. Якщо його варити довше зазначеного часу, воно буде більш густим
- Готове варення розлити у банки і закатати.
Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу
Якщо вам сподобався рецепт варення з шкірок кавуна, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.