Варення зі шкірок кавуна

Купуєте кавун, з’їдаєте, а шкірку викидаєте? Даремно! Адже з неї можна приготувати смачне, духмяне варення, насичене ароматом кавуна. Воно ідеально підходить до сніданку з оладками або ж тостами. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.

Ingredients

Спробуйте ще приготувати варення з кульбаби

Directions

  • Кавун порізати скибками, соковиту м’якоть з’їсти, а шкірки покласти у посудину
  • Зрізати зелену шкірку і нарізати шматочками шириною приблизно у 1 сантиметр
  • Засипати цукром, перемішати і лишити на 8 годин
  • Шкірки мають пустити сік, а цукор розтанути
  • Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, збавити вогонь на мінімум і кип’ятити ще 2 години. Постійно помішувати
  • За цей час варення в кілька раз зменшиться в об’ємі. Якщо його варити довше зазначеного часу, воно буде більш густим
  • Готове варення розлити у банки і закатати.

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу

Якщо вам сподобався рецепт варення з шкірок кавуна, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора