25.03.2016

Варення з кульбаби

Чудове ароматне варення з кульбаби за цим рецептом має неймовірний бурштиновий колір, а смаком нагадує мед. Чудово смакує з трав’яним чаєм, оладками або млинцями. А ще кульбабове варення має лікувальні властивості – воно незамінне при застуді та грипі. Весна – чудова нагода приготувати кілька баночок “сонячного меду”, аби вистачило здоров’я на цілий рік!

Інгредієнти

  • 400 квіток кульбаби

  • 1,5 кг цукру

  • 1 лимон

  • 1 л води.

Спробуйте ще приготувати апельсинове варення у хлібопічці.

Приготування

  • Кульбабу потрібно збирати в екологічно чистому місці, бажано в сонячний день, коли голівки квіток повністю розкриті.
  • У кожної квіточки відділити жовті пелюстки, а зелену частину викинути.
  • Пелюстки залити водою і поставити на вогонь, закип’ятити, поварити 20 хв., процідити.
  • У проціджений відвар додати цукор та подрібнений лимон разом із цедрою (можна змолоти блендером або пропустити через м’ясорубку).
  • Варити ще 30 хв. на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
  • Якщо бажаєте мати однорідну консистенцію, варення можна ще раз процідити, аби позбутися часточок лимона.
  • Гарячим залити у стерильні банки і закатати.

Рекомендуємо також рецепт джему із зелених помідорів. 

Якщо вам сподобався рецепт варення з кульбаби, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.