Торт «Празький» зі згущеним молоком

«Празький» торт відомий з дитинства. Чи вийде у вас за цим рецептом торт такий, який був у дитинстві, – не відомо. Але точно відомо, що цей торт буде дуже смачний, а ще по-справжньому домашній.

Інгредієнти дл торта

  • Для тіста:
  • 8 яєць

  • 1 склянка цукру

  • 50 грамів вершкового масла

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • 2 столові ложки какао

  • 1-1,5 склянки борошна

  • Крем:
  • 1 банка (380 грамів) згущеного молока

  • 5 жовтків

  • 150 мілілітрів води

  • 350 грамів вершкового масла

  • 1 повна столова ложка какао

  • Сироп:
  • 1,5 склянки води

  • ¾ склянки цукру

  • лимонна кислота на кінчику ножа

  • А також:
  • 100 грамів чорного шоколаду

Можна також приготувати торт зі згущеним молоком «Мурашник».

Як приготувати торт

  • Спочатку печемо корж. Для цього яйця вибити у миску, додати цукор і ретельно збивати міксером – аж поки цукор повністю розтане.
  • Після цього акуратно ввести розтоплене й охолоджене вершкове масло. Ще раз тісто акуратно перемішати.
  • Вилити його у круглу форму і випікати 30-40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
  • Готовий бісквіт вийняти з форми, охолодити і розрізати на три коржі. Просочити їх сиропом.
  • Щоб приготувати сироп, потрібно закип’ятити воду з цукром і охолодити.
  • Тепер готуємо крем. У посудину з антипригарним покриттям (або використати спосіб приготування «на водяній бані: посудину з кремом ставлять у посудину з водою, яка, у свою чергу, ставиться на вогонь) вилити згущене молоко, жовтки і воду. Усе перемішати і поставити на легкий вогонь.
  • Цю суміш потрібно покип’ятити кілька хвилин. Потому охолодити.
  • Масло кімнатної температури збити, додати до нього охолоджену масу і какао. Усе знову добре збити.
  • Після того, як коржі просочаться сиропом, змастити їх кремом.
  • Зверху торт полити розтопленим шоколадом.

Радимо ще рецепт торта «Жіночі примхи».

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора