Торт «Празький» зі згущеним молоком
«Празький» торт відомий з дитинства. Чи вийде у вас за цим рецептом торт такий, який був у дитинстві, – не відомо. Але точно відомо, що цей торт буде дуже смачний, а ще по-справжньому домашній.
Інгредієнти дл торта
- Для тіста:
8 яєць
1 склянка цукру
50 грамів вершкового масла
1 чайна ложка розпушувача
2 столові ложки какао
1-1,5 склянки борошна
- Крем:
1 банка (380 грамів) згущеного молока
5 жовтків
150 мілілітрів води
350 грамів вершкового масла
1 повна столова ложка какао
- Сироп:
1,5 склянки води
¾ склянки цукру
лимонна кислота на кінчику ножа
- А також:
100 грамів чорного шоколаду
Можна також приготувати торт зі згущеним молоком «Мурашник».
Як приготувати торт
- Спочатку печемо корж. Для цього яйця вибити у миску, додати цукор і ретельно збивати міксером – аж поки цукор повністю розтане.
- Після цього акуратно ввести розтоплене й охолоджене вершкове масло. Ще раз тісто акуратно перемішати.
- Вилити його у круглу форму і випікати 30-40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
- Готовий бісквіт вийняти з форми, охолодити і розрізати на три коржі. Просочити їх сиропом.
- Щоб приготувати сироп, потрібно закип’ятити воду з цукром і охолодити.
- Тепер готуємо крем. У посудину з антипригарним покриттям (або використати спосіб приготування «на водяній бані: посудину з кремом ставлять у посудину з водою, яка, у свою чергу, ставиться на вогонь) вилити згущене молоко, жовтки і воду. Усе перемішати і поставити на легкий вогонь.
- Цю суміш потрібно покип’ятити кілька хвилин. Потому охолодити.
- Масло кімнатної температури збити, додати до нього охолоджену масу і какао. Усе знову добре збити.
- Після того, як коржі просочаться сиропом, змастити їх кремом.
- Зверху торт полити розтопленим шоколадом.
Радимо ще рецепт торта «Жіночі примхи».