Торт зі згущеним молоком «Мурашник»
«Мурашник» – один з тортів, що найшвидше і найпростіше готуються. До речі, його можна й не пекти, а взяти готове магазинне печиво. Однак з тіста, спеченого власноруч, він виходить незрівнянний.
Інгредієнти для торта
2 яйця
1 склянка цукру
4 столові ложки молока
півпачки (125 грамів) маргарину
половина чайної ложки соди, погашеної оцтом
1 банка (380 грамів) вареного згущеного молока
волоські горіхи
200 грамів вершкового масла
кокосова стружка.
Можна також приготувати торт зі згущеним молоком «Жіночі примхи».
Як приготувати торт «Мурашник»
- Масло розтерти з борошном, додати збиті з цукром яйця, молоко, соду і з борошном замісити тісто. Поділити його на 5-6 частин, з кожної скатавши кульку.
- Кульки покласти у морозилку на 2 години.
- Після цього тісто потерти рівномірним шаром на грубу тертку на деко, змащене маслом.
- Випікати тертий корж при температурі 200 градусів.
- Охолоджене тісто руками перетерти на крихти.
- Зробити крем: мяке вершкове масло збити зі згущеним молоком.
- Крихти перемішати з кремом. Утворену масу викласти у вигляді гірки на тарілку. Зверху посипати горіхами, кокосовою стружкою.
- Після того, як торт 2 години побуде в холодильники, його можна споживати.
Спробуйте ще рецепт горішків зі згущеним молоком.