Кухарка з обличчям моделі або Секрет успіху Джади Де Лаурентіс

Красива, яскрава, тендітна італійка Джада Де Лаурентіс зовсім не схожа на типового кулінара. Тим не менше сьогодні вона – одна з найпопулярніших в Америці шеф-кухарів, яка окрім кулінарного мистецтва, професійно оволоділа ще й талантами письменниці та телеведучої.
За освітою – антрополог
Рецепт маленьких піц у формочках для кексів від Джади Де Лаурентіс.
За своєю першою освітою Джада зовсім не кулінар. Навчаючись в університеті Каліфорнія, вона здобула спеціальність «Соціальна антропологія».
Однак тяга до приготування їжі надихнула її залишити Сполучені Штати і поїхати в Париж, де Джада закінчила найвідомішу у світі школу готельного сервісу та кулінарії «Le Cordon Bleu». Навчання в такому престижному закладі наблизило Джаду до здійснення мрії дитинства – стати визнаним майстром кондитерського мистецтва.
Тяга до прекрасного вилилась у їжу
Повернувшись назад до Америки, вона працювала в кількох ресторанах Лос-Анджелеса у якості шеф-кухаря. Та найбільшого успіху Джада досягла як кулінар-стиліст, займаючись прикрашанням страв. Саме ця робота для журналу «Food & Wine» не пройшла не поміченою, після чого Джаду запросили на канал «Food Network», де у 2003 році вона створила власне кулінарне телешоу і стала його ведучою.
Телеглядачі спочатку не сприйняли вродливого кулінара, і керівництво каналу тривалий час відбивалося від звинувачень в тому, що кулінарне шоу веде актриса чи модель, а не справжній шеф-кухар. Та згодом ефектна зовнішність Джади тільки підсилювала її популярність як професійного кулінара.
Найапетитніша ведуча та письменниця
У 2006 році Джада Де Лаурентіс започаткувала іще одну телепрограму «Behind the Buch». У якості ведучої цієї програми прекрасна італійка привідкриває завісу і демонструє телеглядачам, як готують і сервірують страви для таких масштабних, як, скажімо, вручення премії «Grammy».
Однак у рутинному і щільному графіку найвродливішого кулінара у спідниці знаходиться місце і для письменницької діяльності. У її літературному доробку три кулінарні книги, які в Америці стали бестселерами.
Сама Джада зізнається, що неодноразово переживала на собі моменти відчаю, коли її охоплювало відчуття, що весь світ налаштований проти неї. Однак вона не здалася і впевненими кроками рухалася до своєї цілі. Саме тому Джада Де Лаурентіс – яскравий приклад того як амбіційність та фанатичне захоплення улюбленою справою стали визначальними факторами у досягненні успіху.