28.02.2015

Рейчел Рей і страви за 30 хвилин

Завдяки своїй унікальній концепції «Їжа за 30 хвилин» Рейчел Рей досягла великих успіхів у кулінарії. Як би дивно це не звучало, жінка стала відомою телеведучою та авторкою справжній кулінарних бестселерів завдяки тому, що вважала своєю аудиторією людей, які не люблять готувати. Попри те, що головною умовою всіх її рецептів є час, ‒ лише 30 хвилин на приготування будь-якої страви, їжа від Рейчел Рей вважається збалансованою й не відноситься до категорії фаст-фуду. Саме це змусило стати до плити навіть найбільших ледацюг і кулінарних нездар.

18_1r14a_Rachel_Ray01___resized

Рецепт свинини під яблучним соусом за 30 хвилин від Рейчел Рей.

Американська телезірка, автор численних кулінарних книг та обличчя декількох брендів народилася 1968 року в містечку Глен Фоллз у штаті Нью-Йорк. Рейчел з народження була приреченою стати кулінаром, адже її батьки були справжніми гурманами й з особливою повагою ставилися до італійської та канадської кухонь (мама мала італійське коріння, тато ‒ канадське). Сім’я володіла декількома ресторанами, а дідусь дівчини свого часу кожного дня готував для родини з 12 осіб. Можливо, саме його приклад надихнув Рейчел на створення своєї знаменитої концепції.

fnd_TBT-Rachael-Ray-03-Horz_s4x3_lg

Довгий час майбутня телезірка працювала менеджером відділу свіжих продуктів у супермаркеті. За цей час вона навчилася добре розбиратися у гастрономічних тонкощах. Потім Рейчел була менеджером зі закупівель в мережі супермаркетів преміум-класу. Згодом її переманили в мережу магазинів Cowan & Lobel, де Рейчел Рей і стала знаменитістю. Все почалося з невеликих майстер-класів у вихідні, які вона влаштовувала просто в супермаркеті, аби збільшити продажі. Називалися вони «Їжа за 30 хвилин». Відвідувачам припала до смаку проста концепція та елементарні рецепти. Завдяки вродженій харизмі й кулінарній кмітливості дівчину помітив місцевий телеканал й запросив вести власну передачу з такою ж назвою.

RR_rachael-ray-peoples-choice_s4x3

Успіх і великі гроші не прийшли до Рейчел блискавично. Два роки вона готувала в ефірі, не отримуючи жодної копійки, згодом їй платили 50 доларів за випуск. Рейчел продовжувала наполегливо працювати, змінювалися студії й телеканали, і шоу нарешті отримало масову популярність. З 2005 року вона починає видавати кулінарний журнал «Кожен день з Рейчел Рей». У 2009 році ця жінка-кухар отримала 79-те місце в рейтингу найвпливовіших знаменитостей від журналу «Forbes», її щорічний дохід склав 15 мільйонів доларів.

Для своїх книг і передач Рейчел Рей вибирає страви, які можна приготувати протягом 30 хвилин. Щоправда, критики зауважують, що жінка не враховує часу, що потрібен на підготовку продуктів. Рейчел Рей готує не лише смачну, але й здорову їжу. Усі її рецепти перед тим, як потрапити на телеекрани, проходять сувору критику за родинним столом.

11_1393252979

Попри значний успіх, Рейчел Рей не називає себе шеф-кухарем високого рангу. Запорукою успіху вона вважає творчість на кухні й не визнає точного відважування інгредієнтів, тож у її книгах часто можна зустріти щось на кшталт «півпригорщі борошна». На зауваження критиків жінка відповідає, що ненавидить формальності. Рейчел розповідає, що у неї, як і у всіх смертних, може пригоріти їжа, вона не вміє варити каву й навіть не береться за складну випічку. Мабуть, через те, що не любить точно відміряти складники.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.