Пляцок «Тріо»
Таким пляцком може пишатися кожна господиня. Це більше, ніж торт. Це кулінарний шедевр! А у приготуванні зовсім нескладний. Коржі пісочні, крем заварний. Особливих ноток додають мак, горіхи і курага. Зберігайте рецепт пляцка «Тріо», спечете раз – полюбите назавжди.
Інгредієнти для пляцка
- Для тіста:
250 г маргарину
1 скл. цукру
6 жовтків
4 ст. ложки сметани
500 г борошна
2 ст. ложки порошку до печива.
- На першу паляницю:
1 скл. горіхів.
- На другу паляницю:
200 г кураги.
- На третю паляницю:
по 1 скл. маку і цукру
- А також:
100 г масла
2 яйця
1 ст. ложка борошна
1 ч. ложка порошку до печива.
- Для поливки:
6 білків
1 скл. цукру.
Форма 30Х40 см, склянка 250 мл.
Скуштуйте також пляцок “Кучерявий”.
Як приготувати пляцок
- Маргарин розтерти з борошном. Додати сметану, цукор, жовтки, порошок до печива і замісити тісто.
- Розділити на три частини, розкласти тісто в бляшки.
- Для макового коржа: мак запарити. Потім втерти з цукром. Додати яйця і масло, розтерти. В кінці додати борошно і порошок до печева, вимішати.
- Для поливки: білки збити з цукром до стійкої піни.
- На першу паляницю зверху викласти курагу, на другу – горіхи, на третю – мак. Кожну паляницю полити зверху збити білками.
- Пекти за температури 200 градусів 40-45 хв. (до сухої палички)
- Приготувати заварний крем (0,5 л молока, 3 ст л крозмалю, 0,5 скл. цукру заварити, остудити). Збити масло, по ложці вводити заварну суміш.
- Скласти: паляниця з маком, крем, паляниця з курагою, крем, паляниця з горіхами.
Приготуйте також пляцок із заварним кремом “Вишиванка”.
Якщо вам сподобався рецепт пляцка «Тріо» – поділіться враженнями у коментарях, а самим рецептом – в соцмережах.