03.09.2015

Пляцок «Тріо»

Таким пляцком може пишатися кожна господиня. Це більше, ніж торт. Це кулінарний шедевр! А у приготуванні зовсім нескладний. Коржі пісочні, крем заварний. Особливих ноток додають мак, горіхи і курага. Зберігайте рецепт пляцка «Тріо», спечете раз – полюбите назавжди.

Інгредієнти для пляцка

  • Для тіста:
  • 250 г маргарину

  • 1 скл. цукру

  • 6 жовтків

  • 4 ст. ложки сметани

  • 500 г борошна

  • 2 ст. ложки порошку до печива.

  • На першу паляницю:
  • 1 скл. горіхів.

  • На другу паляницю:
  • 200 г кураги.

  • На третю паляницю:
  • по 1 скл. маку і цукру

  • А також:
  • 100 г масла

  • 2 яйця

  • 1 ст. ложка борошна

  • 1 ч. ложка порошку до печива.

  • Для поливки:
  • 6 білків

  • 1 скл. цукру.

  • Форма 30Х40 см, склянка 250 мл.

Скуштуйте також пляцок “Кучерявий”.

Як приготувати пляцок

  • Маргарин розтерти з борошном. Додати сметану, цукор, жовтки, порошок до печива і замісити тісто.
  • Розділити на три частини, розкласти тісто в бляшки.
  • Для макового коржа: мак запарити. Потім втерти з цукром. Додати яйця і масло, розтерти. В кінці додати борошно і порошок до печева, вимішати.
  • Для поливки: білки збити з цукром до стійкої піни.
  • На першу паляницю зверху викласти курагу, на другу – горіхи, на третю – мак. Кожну паляницю полити зверху збити білками.
  • Пекти за температури 200 градусів 40-45 хв. (до сухої палички)
  • Приготувати заварний крем (0,5 л молока, 3 ст л крозмалю, 0,5 скл. цукру заварити, остудити). Збити масло, по ложці вводити заварну суміш.
  • Скласти:  паляниця з маком, крем, паляниця з курагою, крем, паляниця з горіхами.

Приготуйте також пляцок із заварним кремом “Вишиванка”.

Якщо вам сподобався рецепт пляцка «Тріо» – поділіться враженнями у коментарях, а самим рецептом – в соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.