03.09.2015

Соус бешамель (сирний)

Це рецепт білого соусу бешамель – одного з п’яти класичних французьких соусів – із сиром. Додавши до нього нові складники, можна отримати безліч варіантів. Такий соус – просто знахідка, бо будь-яку страву він перетворює на королівську – чи то м’ясо, чи риба. Чи навіть скибочка хліба!

Інгредієнти для соусу

  • 60 г масла

  • 2 ст. ложки борошна

  • 350 мл молока

  • 2 яйця

  • 100–150 г тертого твердого сиру.

Скуштуйте також сирний соус до картоплі.

Як приготувати сирний бешамель

  • Розтопити масло в каструлі, додати борошно, перемішати, помалу ввести молоко, а відтак потертий сир.
  • Збити яйця. Зняти соус з вогню і додати яйця. Швидко і ретельно перемішати, посолити.
  • Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів, овочів, при тушкуванні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок, ним приправляють омлети зі шпарагівкою та овочами, заправляють салати.

Приготуйте також йогуртовий соус.

Якщо ви випробували рецепт сирного соусу бешамель, і він вам вдався – не забудьте поділитися цим у коментарях та соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.