Соус бешамель (сирний)
Це рецепт білого соусу бешамель – одного з п’яти класичних французьких соусів – із сиром. Додавши до нього нові складники, можна отримати безліч варіантів. Такий соус – просто знахідка, бо будь-яку страву він перетворює на королівську – чи то м’ясо, чи риба. Чи навіть скибочка хліба!
Інгредієнти для соусу
60 г масла
2 ст. ложки борошна
350 мл молока
2 яйця
100–150 г тертого твердого сиру.
Скуштуйте також сирний соус до картоплі.
Як приготувати сирний бешамель
- Розтопити масло в каструлі, додати борошно, перемішати, помалу ввести молоко, а відтак потертий сир.
- Збити яйця. Зняти соус з вогню і додати яйця. Швидко і ретельно перемішати, посолити.
- Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів, овочів, при тушкуванні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок, ним приправляють омлети зі шпарагівкою та овочами, заправляють салати.
Приготуйте також йогуртовий соус.
Якщо ви випробували рецепт сирного соусу бешамель, і він вам вдався – не забудьте поділитися цим у коментарях та соціальних мережах.