21.08.2015

Аджика консервована на зиму

Можливо, кавказькі кухарі й забракують такий рецепт із назвою їх національного соусу. Але ця випробувана роками приправа – просто ідеальна і прийшлася до смаку багатьом українцям. Ароматна, в міру гостра аджика – це чудове доповнення до м’яса, риби, картоплі, макаронів і навіть просто на хліб.

Інгредієнти для консервованого соусу

  • 2,5 кг помідорів

  • 0,5 кг болгарського перцю

  • 0,5 яблук

  • 0,5 кг моркви

  • 1 скл. рафінованої олії

  • 1 скл. цукру

  • 0,5 скл. оцту

  • 3 ложки солі

  • 150 г часнику

  • 1 гостра перчина чилі

Рекомендуємо також заготовити на зиму гострий македонський соус.

Як приготувати аджику на зиму

  • Підготувати помідори, перець, яблука та моркву. Пропустити всі ці овочі через м’ясорубку або змолоти в блендері.
  • Цю овочеву масу вилити в каструлю і поставити на газ. Варити протягом 2 годин, час від часу помішуючи. Кришкою не накривати – щоб випаровувалася рідина.
  • Додати олію, оцет, цукор, сіль і подрібнену гостру перчину (якщо любите гостреньке – додайте 2-3 штуки). Продовжувати варити ще годину.
  • Додати подрібнений часник. Поварити ще 20 хвилин.
  • Киплячим наливати соус в стерильні банки і одразу ж закрутити.
  • Вкутати гарячі банки, утримувати до повного вистигання.

Спробуйте ще приготувати сербський гострий томатний соус.

Сподобався рецепт аджики, консервованої на зиму? Поділіться ним з друзями у соціальних мережах та прокоментуйте.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.