11.09.2015

Соус ткемалі з аличі

Ткемалі – грузинський соус, який здебільшого їдять з рибою, птицею, картопляним гарніром. Але якщо ви любитель гостренького, то смакуватиме навіть з бутербродом. Варіантів рецептів ткемалі є безліч, але всіх їх єднає один комопонент – кислі сливи.

Інгредієнти для ткемалі

  • 1 кг аличі

  • 1/4 скл. води

  • 1 середня головка часнику

  • 2 ст. ложки сухого кропу

  • 3 ч. ложки коріандру

  • 1,5 ч. ложки червоного меленого перцю

  • 2 ч. ложки сухої м’яти.

Скуштуйте також соус “Цацики”.

Як приготувати соус ткемалі

  • Аличу розрізати навпіл, скласти в емальовану каструлю, влити воду і варити на малому вогні, щоб відділилася шкірка й кісточки, які потрібно видалити.
  • Злити сік, розтерти масу в пюре, знову варити до густоти сметани, безперервно помішуючи дерев’яною лопаткою і поступово доливаючи сік.
  • Усі прянощі розтерти на порошок, додати в гарячу масу, посолити та прогріти ще 5 хв.
  • Використовувати холодним, але закривати гарячим.

Приготуйте також сливовий соус до мяса.

Розкажіть про рецепт соусу ткемалі з аличі в соціальних мережах та поділіться враженнями в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.