Спаржева квасоля, або шпарагівка консервована
Законсервована влітку шпарагівка стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – з гарніром чи м’ясом, і як компонент для салату. Та й роботи з консервуванням зовсім небагато.
Інгредієнти для шпарагівки консервованої
Можна також спробувати рецепт маринованих кабачків.
Як приготувати консервовану спаржеву квасолю
- Стручки помити, зрізати грубі кінчики і відварити протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді.
- На дно півлітрових банок покласти маленький шматочок пекучого перцю, викласти квасолю.
- У воду додати оцет, сіль та цукор і підігріти, щоб сіль та цукор розтали. Кип’ятити не обов’язково.
- Цим маринадом залити квасолю. Його має вистачити приблизно на 6-7 баночок (залежно від того, наскільки щільно ви вклали стручки).
- Стерилізувати банки 10 хвилин. Закатати і винести у прохолодне місце.
Радимо ще приготувати кабачкову ікру у банках.
Сподобався рецепт шпарагівки, консервованої на зиму – будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.