25.07.2015

Спаржева квасоля, або шпарагівка консервована

Законсервована влітку шпарагівка стане знахідкою для вас узимку. Її можна вживати і як самостійний овоч – з гарніром чи м’ясом, і як компонент для салату. Та й роботи з консервуванням зовсім небагато.

Інгредієнти для шпарагівки консервованої

  • молоді стручки спаржевої квасолі (шпарагівка)

  • червоний пекучий перець

  • Маринад:
  • 1 літр води

  • 200 мілілітрів оцту

  • 200 грамів цукру

  • 2 столові ложки солі.

Можна також спробувати рецепт маринованих кабачків.

Як приготувати консервовану спаржеву квасолю

  • Стручки помити, зрізати грубі кінчики і відварити протягом 15-20 хвилин у підсоленій воді.
  • На дно півлітрових банок покласти маленький шматочок пекучого перцю, викласти квасолю.
  • У воду додати оцет, сіль та цукор і підігріти, щоб сіль та цукор розтали. Кип’ятити не обов’язково.
  • Цим маринадом залити квасолю. Його має вистачити приблизно на 6-7 баночок (залежно від того, наскільки щільно ви вклали стручки).
  • Стерилізувати банки 10 хвилин. Закатати і винести у прохолодне місце.

Радимо ще приготувати кабачкову ікру у банках.

Сподобався рецепт шпарагівки, консервованої на зиму – будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.