Соус «Цацики»
Рецепт знаменитого на увесь світ грецького соусу, який можна приготувати просто вдома. Цацики смакує зі злегка підсмаженим хлібом, овочами, а також зі стравами з м’яса та птиці. Спробуйте бодай раз – і готуватимете постійно, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти для соусу
1 свіжий огірок
250 г густого йогурту або домашньої сметани
2 зубці часнику
1 ч. ложка оливкової олії
1–2 ч. ложки лимонного соку
зелена цибуля, кріп, сіль, мелений чорний перець.
Приготуйте також йогуртовий соус.
Як приготувати цацики
- Огірок помити, зрізати шкірку, дрібно натерти.
- Щоб соус не вийшов рідким, обов’язково треба злити зайвий сік або відтиснути через марлю.
- Додати дрібно порізаний або вичавлений часник, подрібнену зелень, йогурт, оливкову олію та лимонний сік, ретельно перемішати, посолити та поперчити.
- Соус подавати, виклавши у піали, прикрасивши оливками та гілочками кропу.
Скуштуйте також соус “Айвар” з томатів.