Соус «Цацики»

Рецепт знаменитого на увесь світ грецького соусу, який можна приготувати просто вдома. Цацики смакує зі злегка підсмаженим хлібом, овочами, а також зі стравами з м’яса та птиці. Спробуйте бодай раз – і готуватимете постійно, вам неодмінно сподобається!

Інгредієнти для соусу

  • 1 свіжий огірок

  • 250 г густого йогурту або домашньої сметани

  • 2 зубці часнику

  • 1 ч. ложка оливкової олії

  • 1–2 ч. ложки лимонного соку

  • зелена цибуля, кріп, сіль, мелений чорний перець.

Приготуйте також йогуртовий соус.

Як приготувати цацики

  • Огірок помити, зрізати шкірку, дрібно натерти.
  • Щоб соус не вийшов рідким, обов’язково треба злити зайвий сік або відтиснути через марлю.
  • Додати дрібно порізаний або вичавлений часник, подрібнену зелень, йогурт, оливкову олію та лимонний сік, ретельно перемішати, посолити та поперчити.
  • Соус подавати, виклавши у піали, прикрасивши оливками та гілочками кропу.

Скуштуйте також соус “Айвар” з томатів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора