15.01.2016

Солодкий мінімум: 7 низькокалорійних рецептів печених яблук

Яблука – одні з небагатьох фруктів, які зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки. Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом. Такий десерт корисний для тих, хто веде здоровий спосіб харчування та піклується про свою фігуру. А ще печені яблука сприяють швидшому схудненню. Звісно, за умови, коли їсти менше, а рухатися більше.


Тож замість того, щоб нахвалювати, спробуймо приготувати та посмакувати смачним десертом. Пропонуємо вам 8 найкращих рецептів печених яблук.

1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти

  • 4 яблука (бажано великих)

  • 50 грамів родзинок

  • 2 інжири

  • 2 фініка

  • 3 столові ложки горіхів,

  • 1 чайна ложка кориці

  • щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп

Приготування

  • Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.
  • Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір.
  • Запікати 30 хвилин при температурі 180º. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.
яблуко1

Перегляньте також 7 рецептів простих яблучних десертів

2. Печені яблука у ванільному соусі

Інгредієнти

  • 4 великих яблука

  • 2 столові ложки натертого імбиру

  • 4 столові ложки меду

  • 25 грамів вершкового масла

  • 4 столові ложки білого вина

  • 300 грамів вершків

  • 2 жовтка

  • майже 2 столові ложки цукру

  • стручок ванілі або ванільний цукор

Приготування

  • Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль.
  • Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий.
  • Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по 1/2 столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла.
  • Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160º. До столу подавати з ванільним соусом.
Baked apple with nuts on white

Рецепт яблук, запечених із сиром

3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром

Інгредієнти

  • 4 яблука

  • 150 грамів кисломолочного сиру

  • 3 столові ложки родзинок

  • 3 столові ложки цукру

  • 3 столові ложки сметани

  • ваніль і кориця за смаком

Приготування

  • Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею.
  • З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200º.
печені яблука6

25 несподіваних та цікавих фактів про яблуко

4. Печені яблука з вівсяними пластівцями

Інгредієнти

  • 2 великих яблука

  • 2 столові ложки вівсяних пластівців

  • 5 столових ложок меду,

  • по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку

  • чайна ложка родзинок

  • сік одного лимона

  • кориця

  • мигдалеві пластівці для прикраси

Приготування

  • Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона.
  • Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
  • Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180º.
  • Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями.
яблуко печене

Рецепт телячої печінки, запеченої в яблуках

5. Печені яблука з калиною

Інгредієнти

  • 6 великих яблук

  • жменька горіхів

  • 2 столові ложки родзинок

  • 1 столова ложка сушених ягід калини

  • 20 грамів ванільного цукру, кориця

  • 2 столові ложки вершків

Приготування

  • З 4 яблук зрізати «кришечки» (1/4 яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180º.
  • Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
  • У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180º.
  • За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.
з калиною

Карамелізовані яблука – солодкий бізнес за розумні гроші

6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою

Інгредієнти

  • 4 яблука

  • 1 склянка порізаної кубиками кураги

  • півсклянки родзинок

  • стільки ж подрібнених горіхів

  • 4 чайні ложки меду

  • 4 столові ложки вершкового масла

  • 4 палички кориці

  • сік 4 апельсинів

  • лимонний сік

  • м’ята

Приготування

  • Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком.
  • Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.
  • Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180º, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
печені яблука2

Рецепт курячого паштету з печеними яблуками

7. Печені яблука з курячим філе

Інгредієнти

  • 8 великих яблук

  • 500 грамів курячого філе

  • 50 грамів горіхів

  • 50 грамів чорносливу

  • 1 цибулина

  • 2 зубці часнику

  • 1 яйце

  • 2 столові ложки олії

  • вершкового масла

  • цукор

  • 1 склянка курячого бульйону

Приготування

  • Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.
  • Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати.
  • З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання.
  • У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180º.
печені яблука з куркою

Як приготувати смачну качку з яблуками – читайте ТУТ

Насолоджуйтесь печеними яблуками і діліться своїми рецептами з друзями.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.