Солодкий мінімум: 7 низькокалорійних рецептів печених яблук

Яблука – одні з небагатьох фруктів, які зберігають свої корисні властивості навіть після термічної обробки. Печені яблука нормалізують вуглеводний обмін, підвищують імунітет, виводять токсини, запобігають розвитку атеросклерозу і є просто незамінним антиоксидантом. Такий десерт корисний для тих, хто веде здоровий спосіб харчування та піклується про свою фігуру. А ще печені яблука сприяють швидшому схудненню. Звісно, за умови, коли їсти менше, а рухатися більше.
Тож замість того, щоб нахвалювати, спробуймо приготувати та посмакувати смачним десертом. Пропонуємо вам 8 найкращих рецептів печених яблук.
1. Печені яблука з горіхами та сухофруктами
Ingredients
4 яблука (бажано великих)
50 грамів родзинок
2 інжири
2 фініка
3 столові ложки горіхів,
1 чайна ложка кориці
щіпка меленого імбиру та мед або кленовий сироп
Directions
- Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і порізати. Подрібнити горіхи з фініками, змішати з родзинками, інжиром та корицею. З яблук вийняти серцевину, та зубочисткою наколоти їх щоб при запіканні не лопнула шкірка.
- Нафарширувати щільно яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу, залишивши зверху невеличкий отвір.
- Запікати 30 хвилин при температурі 180º. Перед подачею на стіл можна їх полити медом або кленовим сиропом.
Перегляньте також 7 рецептів простих яблучних десертів
2. Печені яблука у ванільному соусі
Ingredients
4 великих яблука
2 столові ложки натертого імбиру
4 столові ложки меду
25 грамів вершкового масла
4 столові ложки білого вина
300 грамів вершків
2 жовтка
майже 2 столові ложки цукру
стручок ванілі або ванільний цукор
Directions
- Щоб приготувати ванільний соус, потрібно порізати ванільний стручок, зішкребти насіння, помістити в каструльку (або ж просто всипати 1 ч. ложку ванільного цукру) і туди ж вилити вершки, розігріти до появи перших бульбашок, зняти з плити, відставити на 10 хвилин і потім вийняти ваніль.
- Жовтки розтерти з цукром до білої маси і помаленьку ввести їх до ванільних вершків, поставити на вогонь і довести до легкого загустіння. Соус готовий.
- Видалити серцевину з яблук, і покласти в кожне по 1/2 столової ложки імбиру, по столовій ложці меду і по шматочку масла.
- Викласти яблука в глибоку форму, залити їх вином, помістити в духовку на 45 хвилин при температурі 160º. До столу подавати з ванільним соусом.
Рецепт яблук, запечених із сиром
3. Печені яблука із солодким кисломолочним сиром
Ingredients
4 яблука
150 грамів кисломолочного сиру
3 столові ложки родзинок
3 столові ложки цукру
3 столові ложки сметани
ваніль і кориця за смаком
Directions
- Сир перемішати зі сметаною, цукром, родзинками, ваніллю і корицею.
- З яблук видалити серцевину і нафарширувати їх готовою начинкою, викласти у форму та запекти у духовці протягом 30 хвилин при температурі 200º.
25 несподіваних та цікавих фактів про яблуко
4. Печені яблука з вівсяними пластівцями
Ingredients
2 великих яблука
2 столові ложки вівсяних пластівців
5 столових ложок меду,
по 1 столовій ложці мигдалю і фундуку
чайна ложка родзинок
сік одного лимона
кориця
мигдалеві пластівці для прикраси
Directions
- Яблука розрізати навпіл, очистити від серцевини і скропити соком лимона.
- Вівсяні пластівці змішати з подрібненими горіхами, родзинками, медом і корицею.
- Нафарширувати половинки яблук готовою начинкою і поставити в духовку на 20 хвилин при температурі 180º.
- Запечені яблука полити медом (кленовим сиропом або розтопленим шоколадом) і посипати мигдалевими пластівцями.
Рецепт телячої печінки, запеченої в яблуках
5. Печені яблука з калиною
Ingredients
6 великих яблук
жменька горіхів
2 столові ложки родзинок
1 столова ложка сушених ягід калини
20 грамів ванільного цукру, кориця
2 столові ложки вершків
Directions
- З 4 яблук зрізати «кришечки» (1/4 яблука), очистити від насіння та перетинок, помістити в духовку на 15 хвилин за температури 180º.
- Інші 2 яблука почистити, натерти на крупній тертці, додати вершки, ванільний цукор, корицю, подрібнені горіхи, родзинки і калину.
- У підпечені яблука помістити начинку, прикрити «кришечкою» з яблука і пекти 15 хвилин у духовці при 180º.
- За бажання притрусити печені яблука цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.
Карамелізовані яблука – солодкий бізнес за розумні гроші
6. Печені яблука з апельсиновим соком і курагою
Ingredients
4 яблука
1 склянка порізаної кубиками кураги
півсклянки родзинок
стільки ж подрібнених горіхів
4 чайні ложки меду
4 столові ложки вершкового масла
4 палички кориці
сік 4 апельсинів
лимонний сік
м’ята
Directions
- Очистити яблука від насіння і ложечкою вибрати трішки м’якоті, збризнути лимонним соком.
- Родзинки, горіхи, курагу мед і масло перемішати та начинити отриманою масою яблука. Прикрити кришечкою, яка залишилась від яблук і встромити збоку паличку кориці в кожне яблуко.
- Викласти у форму, полити апельсиновим соком і пекти годину при температурі 180º, час від часу поливаючи апельсиновим соком.
Рецепт курячого паштету з печеними яблуками
7. Печені яблука з курячим філе
Ingredients
8 великих яблук
500 грамів курячого філе
50 грамів горіхів
50 грамів чорносливу
1 цибулина
2 зубці часнику
1 яйце
2 столові ложки олії
вершкового масла
цукор
1 склянка курячого бульйону
Directions
- Горіхи подрібнити і підсмажити на сковорідці. Порізані дрібно цибулю і часник також смажити протягом 4 хвилин і додати подрібнене куряче філе (можна фарш), смажити ще близько 8 хвилин, постійно помішуючи.
- Викласти у глибоку миску і додати горіхи, яйце, подрібнений чорнослив та все ретельно вимішати.
- З яблук зрізати верхівки, вичистити від насіння і м’якоті, залишивши міцне дно і стінки. Нафарширувати яблука готовою начинкою, накрити зрізаною яблучною кришечкою, викласти у форму для запікання.
- У каструльці розтопити масло з цукром, проварити 3 хвилини постійно помішуючи. Отриманим соусом полити яблука, накрити кришкою і запікати 10 хвилин при температурі 180º.
Як приготувати смачну качку з яблуками – читайте ТУТ
Насолоджуйтесь печеними яблуками і діліться своїми рецептами з друзями.