Карамелізовані яблука: солодкий фаст-фуд за розумні гроші

Десерт із карамелізованих яблук швидко і просто приготувати в умовах вуличної виїзної торгівлі. І потрібні для цього усього три речі – кисло-солодкі яблука, цукор і молоко.


Насправді ідея продажу карамелізованих яблук на паличці не така вже й нова. Цей вид бізнесу прийшов до нас із США. Там блискучі солодкі яблука можна зустріти мало не на кожному кроці, і користується цей простий десерт величезним попитом. Особливо розмітають яблука в карамелі під час різних свят, в тому числі й хелоуіна.

карамелізовані яблука

Рецепт яблучної пастили: корисні солодощі, які сподобаються дітям.

Незначні витрати на виготовлення солодких яблук у карамельному кожушку роблять їх доступними за ціною навіть для покупців низького достатку. В Україні ж, завдяки новизні, цей бізнес практично не має конкурентів.

Для початку потрібно визначитися з місцем. Знадобиться від 3 до 4 квадратних метрів – погодьтесь, не так вже й багато, тому й орендна плата – відповідна. Але є важлива умова: місце для торгової точки має бути людне і прохідне – парки, сквери, площі, торгові центри, кінотеатри, розважальні заклади для дітей тощо. Головне, щоб точка була на видимому місці і не губилася серед інших.

Далі необхідно закупити деревʾяні палички та спеціальний апарат для карамелізації яблук – карамелізатор. Він легко налаштовується і простий у користуванні. Цукор і молоко кладуть у ємність у чіткій пропорції (на 2,5 склянки цукру 1 склянка молока) і вмикають апарат для нагріву. Через півгодини цукрово-вершкова суміш перетвориться на карамель, якої вистачить у середньому на 100 яблук.карамелізовані яблука

Рецепт яблучного безалкогольного пуншу.

Знавці рекомендують при виборі карамелізатора звернути увагу на американські апарати, оскільки США – родоначальники цього бізнесу, і у них великий вибір такого обладнання.

Враховуючи новизну подачі та оригінальність продукції, на продажу такого десерту можна заробити і у літній сезон, і в холодну пору року.

Для початку ж, щоб зрозуміти принцип і скуштувати кінцевий продукт, можна потренуватися і приготувати десерт не на вулиці, а на домашній кухні.

Карамелізовані яблука в домашніх умовах

карамелізовані яблука

Рецепт яблучного квасу: чим не ідея для бізнесу?

Візьміть 1 чайну ложку лимонного соку, 150 г цукру, деревʾяні шпажки і 2-3 яблука.

Яблука слід помити і ретельно висушити – вони повинні бути абсолютно сухими, інакше не пристане карамель. Встромити деревʾяні шпажки і відкласти.

Тим часом приготувати посудину для готового десерту – провощений папір або тарілку, змащену олією без запаху або вершковим маслом.

На пательню висипати цукор, додати лимонний сік і поставити на середній вогонь, постійно помішуючи доти, доки цукор не почне карамелізуватися.

карамелізовані яблука

Не дайте цукру потемніти, щойно цукор за консистенцією нагадуватиме густий сироп, мокайте в нього яблуко на паличці. Робити це треба швидко. Якщо яблуко не занурюється в карамель, полийте непокриті місця ложкою. Покласти схолодати на тарілку, змащену олією чи маслом.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора