30.09.2015

Яблука, запечені з сиром

Дуже смачно і водночас корисно. Цей десерт просто універсальний: сподобається і дітям, і дорослим, і тим, хто на дієті, і тим, хто ні на що не скаржиться.

Його можна приготувати навіть до святкового столу. Готуючи, врахуйте застереження: за рецептом яблука треба брати твердих сортів, щоб під час запікання вони не втратили форму.

Інгредієнти для запечених яблук

  • 6 середніх яблук

  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 1 яйце

  • 2 столові ложки меду або цукор за смаком

  • 1 чайна ложка картопляного крохмалю

  • 1 столова ложка родзинок

  • ванілін

  • цукрова пудра

Можна ще приготувати кекси з яблуками.

Як приготувати запечені з сиром яблука

  • Яблука помити і акуратно зрізати вершечки. Чайною ложкою вибрати серцевину. Робити це слід обережно, щоб не прорізати стінки фруктів.
  • Сир, мед (цукор), крохмаль, ванілін і яйце збити блендером до однорідності. Додати промиті родзинки і вимішати.
  • Яблука начинити сирною масою і викласти у форму для запікання.
  • Поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Запікати близько 30 хвилин – поки стінки стануть м’якими.
  • Готові яблука посипати цукровою пудрою.

Радимо також рецепт сирних пиріжків з яблуками.

Щоб ваші друзі теж оцінили рецепт запечених з сиром яблук, поширте його у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.