30.09.2015

Запечені яблука з сиром | Як запекти яблука в духовці

Запечені яблука з сиром

Як запекти яблука в духовці з сиром? Пропоную простий рецепт приготування запечених фруктів з родзинками та медом в домашніх умовах. 

Дуже смачно і водночас корисно. Цей десерт просто універсальний: сподобається і дітям, і дорослим, і тим, хто на дієті, і тим, хто ні на що не скаржиться. Його можна приготувати навіть до святкового столу. Готуючи, врахуйте застереження: за рецептом яблука треба брати твердих сортів, щоб під час запікання вони не втратили форму.

Рецепт запечених яблук

Такий десерт не просто смачний, а ще дуже корисний, адже в яблуках міститься багато вітамінів, залізо, а сир багатий на кальцій, що позитивно впливає на кістки. Такі смаколики відмінно підійдуть на сніданок для ваших діток. За бажанням можете додати дрібку кориці для аромату, Подавати з медом та подрібненими горіхами.

Такі солодощі ідеально підійдуть для дитячого харчування, тож мерщій готуйте їх за нашим рецептом, і ваші домочадці вам подякують. За бажанням можна додати лимонної цедри для ароматного присмаку.

Інгредієнти для запечених яблук

  • 6 середніх яблук

  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 1 яйце

  • 2 столові ложки меду або цукор за смаком

  • 1 чайна ложка картопляного крохмалю

  • 1 столова ложка родзинок

  • ванілін

  • цукрова пудра

Можна ще приготувати кекси з яблуками.

Як приготувати запечені з сиром яблука

  • Яблука помити і акуратно зрізати вершечки. Чайною ложкою вибрати серцевину. Робити це слід обережно, щоб не прорізати стінки фруктів.
  • Сир, мед (цукор), крохмаль, ванілін і яйце збити блендером до однорідності. Додати промиті родзинки і вимішати.
  • Яблука начинити сирною масою і викласти у форму для запікання.
  • Поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Запікати близько 30 хвилин – поки стінки стануть м’якими.
  • Готові яблука посипати цукровою пудрою.

Обирайте краще тверді сорти яблук, щоб під час запікання вони не розпались, шкірку знімати не потрібно, вона втримає ваш десерт вкупі і зробить його соковитим. Якщо ваша начинка не втратила форми, додайте один яєчний жовток, а для ніжнішого смаку, вкиньте туди шматочок вершкового масла. Замість родзинок можна використати інші сухофрукти чи навіть ягоди на ваш смак. Таку солодку страву можна готувати круглий рік, адже всі інгрідієнти з легкістю можна дістати в будь-яку пору року.

Щоб яблука не потріскались, проколіть їх акуратно кілька разів зубочисткою. Якщо сирна начинка вийшла сухою, додайте ложку сметани та перемішайте.
Всі ми знаємо, що в кожної господині різна духова піч, тому час приготування може варіюватись, тому температуру та час приготування регулюйте самостійно, а ще ці параметри залежать від сорту та величини самих яблук.

І головне, коли діставатимете середину з фруктів, не проколіть їх наскрізь, щоб начинка не витекла, і тим самим не пригорів ваш десерт, краще на дно деко влийте трішки води. До речі,якщо у вас вийде акуратно зняти “кришечку” з яблук, можете накрити нею під час подачі. Смакувати його можна як гарячим, так і холодним, всеодно вийде смачно.

Радимо також рецепт сирних пиріжків з яблуками.

Щоб ваші друзі теж оцінили рецепт запечених з сиром яблук, поширте його у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.