30.09.2015

Запечені яблука з сиром | Як запекти яблука в духовці

Запечені яблука з сиром

Як запекти яблука в духовці з сиром? Пропоную простий рецепт приготування запечених фруктів з родзинками та медом в домашніх умовах. 

Дуже смачно і водночас корисно та низькокалорійно. Цей десерт просто універсальний: сподобається і дітям, і дорослим, і тим, хто на дієті, і тим, хто ні на що не скаржиться. Його можна приготувати навіть до святкового столу. Готуючи, врахуйте застереження: за рецептом яблука треба брати твердих сортів, щоб під час запікання вони не втратили форму.

Користь печених яблук, полягає в тому, що вони зберігають всі корисні властивості, що містяться в свіжих плодах. Після запікання, вони стають м’які та ніжні, що є важливим для тих, у кого чутливі зуби. А ще, вони дієтичні, що легко засвоюються в організмі та покращують обмін речовин.

Рецепт запечених яблук

Такий десерт не просто смачний, а ще дуже корисний, адже в яблуках міститься багато вітамінів, залізо, а сир багатий на кальцій, що позитивно впливає на кістки. Такі смаколики відмінно підійдуть на сніданок для ваших діток. Проте, краще обирайте яблука не надто кислих сортів. За бажанням можете додати дрібку кориці для аромату, Подавати з медом та подрібненими горіхами. А щоб десерт гарно виглядав на столі, верхівки, які зрізатимете не викидайте, а накрийте ними фаршировані яблука, так і запікайте.

Такі солодощі ідеально підійдуть для дитячого харчування, тож мерщій готуйте їх за нашим рецептом, і ваші домочадці вам подякують. За бажанням можна додати лимонної цедри для ароматного присмаку.

Інгредієнти для запечених яблук

  • 6 середніх яблук

  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 1 яйце

  • 2 столові ложки меду або цукор за смаком

  • 1 чайна ложка картопляного крохмалю

  • 1 столова ложка родзинок

  • ванілін

  • цукрова пудра

Можна ще приготувати кекси з яблуками.

Як приготувати запечені з сиром яблука

  • Яблука помити і акуратно зрізати вершечки. Чайною ложкою вибрати серцевину. Робити це слід обережно, щоб не прорізати стінки фруктів.
  • Сир, мед (цукор), крохмаль, ванілін і яйце збити блендером до однорідності. Додати промиті родзинки і вимішати.
  • Яблука начинити сирною масою і викласти у форму для запікання.
  • Поставити у духовку, розігріту до 180-200 градусів. Запікати близько 30 хвилин – поки стінки стануть м’якими.
  • Готові яблука посипати цукровою пудрою.

Обирайте краще тверді сорти яблук, щоб під час запікання вони не розпались, шкірку знімати не потрібно, вона втримає ваш десерт вкупі і зробить його соковитим. Якщо ваша начинка не втратила форми, додайте один яєчний жовток, а для ніжнішого смаку, вкиньте туди шматочок вершкового масла. Замість родзинок можна використати інші сухофрукти чи навіть ягоди на ваш смак. Таку солодку страву можна готувати круглий рік, адже всі інгрідієнти з легкістю можна дістати в будь-яку пору року.

Щоб яблука не потріскались, проколіть їх акуратно кілька разів зубочисткою. Якщо сирна начинка вийшла сухою, додайте ложку сметани та перемішайте.
Всі ми знаємо, що в кожної господині різна духова піч, тому час приготування може варіюватись, тому температуру та час приготування регулюйте самостійно, а ще ці параметри залежать від сорту та величини самих яблук.

І головне, коли діставатимете середину з фруктів, не проколіть їх наскрізь, щоб начинка не витекла, і тим самим не пригорів ваш десерт, краще на дно деко влийте трішки води. До речі,якщо у вас вийде акуратно зняти “кришечку” з яблук, можете накрити нею під час подачі. Смакувати його можна як гарячим, так і холодним, всеодно вийде смачно.

Радимо також рецепт сирних пиріжків з яблуками.

Щоб ваші друзі теж оцінили рецепт запечених з сиром яблук, поширте його у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.