Перець маринований з медом | Рецепт болгарського перцю на зиму

Як закрити солодкий перець? Пропоную перевірений і гарантовано вдалий рецепт маринованого болгарського перцю з медом в домашніх умовах на зиму.

Кисло-солодкі шматочки перцю з легким присмаком меду, просто універсальна страва: чудово смакують і в салатах, і до гарніру, і у якості закуски. А як яскраво виглядає маринований перець на святковому столі! Тож найкраще в баночки класти жовто-помаранчеві перчинки. 

Рецепт маринованого перцю з медом

Пропоную разом приготувати пікантні перчинки в ароматному медовому маринаді, соковиті та трішки хрусткі шматочки точно припадуть до душі вашим гостям, це чудова холодна закуска, яка підійде до будь-якого столу. Такщо мерщій починайте приготування, поки сезон перців не закінчився. До речі, закрутка з цих овочів є дуже корисною, в якій міститься чимало вітамінів.

Інгредієнти для маринованого перцю

Рекомендуємо ще рецепт перцю, фаршированого капустою.

Як приготувати маринований перець з медом

  • Перець помити, видалити плодоніжки, розрізати кожну перчинку вздовж на 4-6 частин.
  • З води, цукру, оцту, солі та меду зварити маринад.
  • Залити киплячим маринадом порізаний перець і дати постояти 10 хвилин, щоб розм’як.
  • У підготовлені 0,5-літрові банки покласти по 4 горошини і 1 зубку часнику, зверху викладати шматочки перцю, залити маринадом по вінця, накрити кришками.
  • Стерилізувати 0,5-літрові банки з перцем 7 хвилин і закатати.

Чим щільніші та м’ясистіші плоди, тим соковитішою вийде концервація. Обов’язково перед початком приготування спробуйте овочі, щоб не гірчили і тим самим не зіпсували кінцевий результат страви. По бажанню можна покласти в кожну баночку по одному лавровому листку. З одного кілограма перцю у вас вийде дві півлітрові баночки хрустких та ароматних перчиків. Не лякайтесь кількості маринаду, адже під час варіння, їх шматочки зменшаться і випустять свій власний сік, тому рідини точно вистачить.

Обов’язковим етапом консервації є стерилізація банок, пропоную вам кілька способів стерилізації банок в домашніх умовах.

Також потрібно правильно підібрати мед, чудово підійде липовий, адже якщо взяти гречаний, що має надто різкий запах, то він переб’є повністю смак перцю. Якщо захочете добавити більшу кількість меду, то не забудьте врегулявати вміст цукру та солі. Для подальшого зберігання, відправте їх прохолодне місце. Зберігатися вона може приблизно один рік.

Спробуйте також приготувати болгарський перець фарширований сиром та морквою.

Сподобався рецепт маринованого болгарського перцю з медом? Поділіться враженнями у коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора