Як приготувати сирний суп | Смачний, домашній рецепт з куркою

Як приготувати класичний сирний суп? Спробуйте смачний, домашній рецепт з куркою. Тут ви знайдете 2 варіанти: класичний суп з плавлених сирків з м’ясом та з болгарським перцем. Таку наваристу першу страву ви можете без проблем приготувати на обід або вечерю.

Суп з плавленим сиром — чудова та досить швидка перша страва з ніжним вершковим смаком. Вона дуже популярна у Франції, є навіть оригінальний рецепт — французький сирний суп або як ще його називають, суп з сиром по-французьки. Але традиційний рецепт такого супу, передбачає використання білого вина. До речі, французи, смакують суп з плавленими сирками не лише гарячим, а й холодним.

Як приготувати сирний суп з куркою

Овочевий суп з куркою, має досить велику поживність, окрім овочів, додається вершкове масло або вершки. М’ясо використовувати не обов’язково. Навіть зварений суп на воді а не на бульйоні, вийде ситний та ароматний. Завдяки низькій калорійності та високій поживності, суп можна вживати і при здоровому та правильному харчуванні.

Якщо ви без проблем та швидко хочете приготувати суп з плавлених сирків, рекомендуємо переглянути покроковий рецепт з відео. Завдяки якому, ви не лише дізнаєтесь тонкощі приготування м’ясного бульйону, а й отримаєте масу позитиву від перегляду. Тому, мерщій переходьте та готуйте разом із нами!

Сир краще заздалегідь покласти у морозилку на кілька хвилин і натерти на тертці, так він швидше розплавиться до однорідної консистенції. Якщо у вас сирок лежав при кімнатній температурі, поріжте його кубиками перед вкладанням у каструлю. Після приготування, залишіть суп з сиром настоятися кілька хвилин, тоді смак страви буде ще смачнішим. Головне, використовуйте якісний сирок, щоб при готуванні, він швидко розплавився і надав ніжного та вершкового смаку. Подавати найкраще зі свіжою зеленню, часниковими грінками або сухариками.

Спробуйте: крем-суп з броколі та печерицями.

Ingredients

  • Курячі каркаси

  • Філе курки

  • Плавлений сир

  • Картопля

  • Цибуля

  • Морква

  • Спеції: лавровий лист, чорний перець горошком

  • Вершкове масло

  • Олія

  • Сіль

Спробуйте, рецепт сирного супу з фрикадельками в мультиварці.

як приготувати сирний суп

  • Для бульйону перекладаємо курячі каркаси та філе у каструлю. Через 5 хвилин після закипання, зливаємо рідину, для того, щоб бульйон був прозорий.
  • Тепер наливаємо чисту воду, додаємо 1 маленьку цибулину, трішки моркви та спеції. Після закипання, робимо середній вогонь та варимо близько однієї години.
  • Наш бульйон готовий, тепер дістаємо куряче філе решту — проціджуємо.
  • Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо назад у бульйон. Одразу додаємо порізану середніми кубиками картоплю.
  • Готуємо засмажку. Для цього, нарізаємо цибулю та пасеруємо її на міксі вершкового масла та олії.
  • Далі додаємо терту моркву та обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин. Кидаємо нашу засмажку в каструлю.
  • Плавлений сир нарізаємо кубиками та кидаємо до каструлі, не забуваючи посолити. На маленькому вогні залишаємо до повної готовності. Наш суп готовий, смакуйте разом із нами!

Рекомендуємо, рецепт супу з плавленим сирком і копченою ковбасою.

Синий суп з перцем і куркою

Синий суп з перцем і куркою

Плавлений сирок абсолютно змінює смак супу, робить його вершковим, неймовірно ніжним. Спробуйте свій звичайний суп зробити сирним і додати до нього кольоровий болгарський перець! Можете використати солодкий перець двох кольорів (жовтий та червоний), а в кінці посипати все свіжою зеленню. Вийде поживний та яскравий суп з плавленого сиру.

За бажанням, можна попередньо запекти болгарський перець і додати за 5 хвилин до закладання плавленого сиру. Для любителів гострого, додайте трішки перцю чилі, вийде пікантний та оригінальний суп.

Інгредієнти для супу

  • 200 г плавленого сиру «Дружба»

  • 250 г курячого філе

  • 350 г болгарського перцю

  • 300 г картоплі

  • цибулина

  • морквина

  • 50 г масла

  • 2–3 зубці часнику, зелень.

Спробуйте також приготувати суп з квасолею та сосиками.

Як приготувати сирний суп

  • Куряче філе залити холодною водою (2 л), довести до кипіння, зібрати піну, трохи посолити і варити приблизно 20 хв.
  • Цибулю і моркву порізати дрібними кубиками, картоплю – середніми, перець – короткою соломкою.
  • Відварене куряче філе вийняти з каструлі, нарізати шматками і знову викласти в каструлю з бульоном.
  • Цибулю і моркву спасерувати на вершковому маслі. До киплячого бульйону додати картоплю, проварити 10 хв, додати перець, варити ще 5 хв, потім додати моркву і цибулю.
  • Поступово вкидати нарізаний кубиками сир, постійно помішуючи ложкою до повного розчинення сиру. Суп за потребою досолити, поперчити, можна додати вичавлений часник. Довести до кипіння і відставити з вогню.
  • Гарячий суп розлити в порційні тарілки і посипати січеною зеленню.

Скуштуйте також грибний суп з сиром та шампіньйонами.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора